Tappa inte tro på din kreativitet för att vi bara får ta del av andras framgångar.

Humanisera dina förebilder. Det bästa sättet att komma över att de människor du ser upp till är perfekta är att humanisera dem. När du placerar dem på en piedestal tar du bort deras mänsklighet. Faktiskt. De är äkta och de har också problem. Förmodligen har de liknande talang som du har och säkert kämpar de med samma problematik. Du är inte ensam med dina funderingar. Trust me!

De är vanliga människor precis som du och jag. De sover, äter och bajsar precis som alla människor gör. Anledningen till att de lyckats med sin kreativitet är ihärdighet. Det handlar inte om att vara bra nog. Alla konstnärliga uttryck är bra och har sin egen arena. Ihärdighet och tilltro.

De gjorde säkert många galna försök. De kämpade. De blev frustrerade och ville säkert ge upp många gånger. De blev exalterade och gjorde konst utöver deras vildaste fantasi. De ville kasta sina datorer ut genom fönstret i frustration. De stannade uppe till tidig morgon för att slutföra sin idé.

Det är så lätt att tappa tron på vår kreativitet när vi bara får ta del av andras perfekta yta. Få är de som visar sina fel och brister. Få är de som visar sina kreativa motgångar. Alla har motgångar och berg att bestiga.

Vilka motgångar kämpar du med?

Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *