Känns det överväldigande att skapa en förändring? Bryt ner stegen och gör det genomförbart.

Tanken på att ta sig loss kan kännas super-överväldigande. Ordet i sig “fastnat” är så svårt att greppa om. Hur och när fastnade jag? Fastnat i vad liksom! Det betyder så olika saker för olika människor. Och när du tänker på att komma loss från kvicksanden som drar dig neråt eller cementen som dina fötter stelnat i, kan det vara så svårt att ta de stegen mot att komma loss och du är osäker på var du ens ska börja…..
Det kommer aldrig att bara handla om en sak. Sorry! Det kan kännas som om det räcker att ta tag i en del av ditt liv. Ibland tror man att det handlar om en sak när det egentligen är något helt annat. Det är en av de magiska upplevelserna i coachning. Saker som man inte tror har någon med saken att göra visar sig vara ursprunget. Som att viljan starta ditt eget företag, säga upp dig från jobbet, gifta dig (eller hitta en livspartner), bli frisk, resa runt i världen, utveckla dina relationer, vara glad, älska dig själv, listan fortsätter i oändligheten…

Överväldigande skapar rädsla för att börja. Det känns så stort och onåbart att man inte tar steget mot sina drömmar. Det känns så långt borta och man orkar inte ens börja. Man fastnar i att man har fastnat.
Jag vill att du ska tänka på det där som kommer att hjälpa dig att komma loss. Vad skulle det kunna vara? Förmodligen är det något betydelsefullt för dig. Det är något du tänker dagligen på. Du kan till och med få lite ångest genom att tänka på att förändra detta i ditt liv. Men håll ut, andas och tänk på den förändring som behöver ske. Den som tar dig närmare din dröm. Du vet att du vill! Handlar det om jobb, relationer, kreativitet, föräldraskap? Fundera….

Skriv ner det.

“Jag vill lämna min arbetsplats”

“Jag vill bli sedd”

“Jag vill att min konst ska ge mig en inkomst”

“Jag vill bli älskad för den jag är”

“Jag vill lämna min partner”

“Jag vill starta ett eget företag”
Föreställ dig nu att den här saken kan delas upp i små bitar som gör den lättare att hantera.
Vad skulle en av dessa bitar kunna vara? Det behöver inte nödvändigtvis vara det första du behöver göra för att komma framåt. Det räcker att det är ett steg. Nyckeln är att göra din stora förändring till en genomförbar förändring. Något som inte skrämmer, som inte överväldigar, som inte gör att du vill stanna kvar i kvicksanden eller cementen eftersom det känns lättare.

Vad önskar du förändra?

Vilken liten förändring skulle ha stor betydelse för dig?

Kommentera gärna! Jag är så nyfiken!

LevAnde kramar

Christine

One thought on “Känns det överväldigande att skapa en förändring? Bryt ner stegen och gör det genomförbart.

  1. Tack för detta inlägg! Är exakt såhär det känns. Överväldigande. Tusen trådar och vet inte var jag ska börja. Tror vi får prata snart så vi kan reda i trådarna 💜💜

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *