Din kropp är ditt ankare för att sakta ner tankarna som snurrar runt i ditt huvud.

Vi lever i en snabb värld. Allt händer här och nu. Vi är tillgängliga dygnet runt. Fler och fler mår dåligt och det är dags att bromsa. Varför måste allt gå i ett rasande tempo? Hur länge kan vi kunna hålla många bollar i luften innan vi tappar dem alla? Tankarna snurrar runt som galningar i huvudet.

Vad kan vi göra för att bromsa ner alla tankarna som kör på i full nittio? Först och främst ska du känna tacksamhet för att du är medveten om att du behöver förändra dina tankar. Många är inte ens medvetna om det.

Jag lyssnade på ett klipp med Eckart Tolle som är en magisk människa. Du gör ett val när du skiftar din uppmärksamhet på något annat. Istället för att låta tankarna ta över dig välj att notera din hand. Känn din hand. Hur känns din hand? Känner du energin som strömmar i din hand? Kan du känna att din hand finns där?

Du behöver ett ankare för att vara närvarande här och nu. Kliv in i ditt inre. Känn.

Behöver du stilla sinnet mer vandrar du vidare i kroppen. Notera din fot. Känn din fot. Hur känns din fot? Känner du energin som strömmar i din fot? Kan du känna att din fot finns där?

Notera din vad. Känn din vad. Hur känns din vad? Känner du energin som strömmar i din vad? Kan du känna att din vad finns där?

Behöver du så gå genom varje del av din kropp. Ta dig tid att stilla ditt sinne. Sakta ner. Andas.

Minnen är tankar. De händer inte här och nu. Dåliga minnen är tankar. De är inte din verklighet längre. Låt inte de ta över.

 

LevAnde kramar

Christine

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *