Små förändringar kan göra stor betydelse! 8 tips du kan börja med redan idag!

Du behöver inte göra stora drastiska förändringar. Du kan göra små förändringar och skapa stora förändringar. Det är möjligt!

En anledning till att man inte tar action för att skapa en förändring är att det känns så onåbart och stort! Redan innan man börjar har man kommit på tusen anledningar till att det inte är lönt. Man vill redan ha den stora förvandlingen man drömmer om. Det går inte att nå dit om du inte gör något som tar dig dit. Varje steg räknas.

Det kan byggas upp en rädsla för att förlora familj och vänner som står en nära. Låt inte det hindra dig. Det är en grundläggande rädsla för att inte bli vilja bortstött från sin grupptillhörighet. Det är en fantastisk känsla att visa hela sitt spektrum och vara älskad för den man är. Att sluta visa upp en fasad som inte är äkta. När du försöker vara alla till lags förlorar du till slut dig själv. Du kommer inte ihåg vem du är. Är du sugen på att ta reda på vem det är som möter din blick i spegeln varje dag?

I min facebook-grupp Skapa ditt kreativa drömliv  skrev jag ett inlägg där vi skulle presentera oss fast med en liten twist. Man skulle göra det utan att tala om sin familj, jobb eller utbildning osv. Fokus på sig själv.
Om du är nyfiken på dig själv, sätt dig eller lägg dig en stund och fundera. Vem är du utan allt annat som finns i ditt liv? Vill du ta steget vidare? Då kan du fundera över vem du vill vara. 

 

8 förändringar du kan börja med redan idag.

1. Gör en lista över 100 saker som du stör dig på hemma. Det kan vara en knapp som saknas i en blus, en trasig lampa eller en rörig skohylla. Fixa till en grej varje dag.

2. Gör en lista över 20 saker som du tycker om att göra. Det spelar ingen roll vad det är. det viktiga är att det ger dig glädje. På min lista har jag att måla, skriva, umgås med min familj och att vara ensam. Gör något på listan varje vecka.

3. Lägg märke till dina tankar. Dina tankar formar dig till den du är. Tankarna du har idag är nästan desamma som du tänkte igår. När du är medveten kan du välja att bryta dem som inte längre hör hemma i ditt liv.

4. Skratta varje dag. Hitta något varje dag som får dig att utbrista i skratt. Det kan vara en rolig film eller ett kul klipp från Youtube.

5. Läs varje dag. Leta upp en bok som fångar din nyfikenhet och läs några sidor varje dag.

6. Identifiera fem olika tidstjuvar. Med det menar jag sånt som inte ger dig något värdefullt egentligen. Fundera över hur mycket av din tid som går till spillo. Gör mer av det som ger dig näring och energi.

7. Gör en sak i taget. Det kan bli för mycket att hålla många bollar i luften. Till slut ramlar alla ner på marken. Fokusera på en i taget. Det är en skön känsla.

8. Ge någon en komplimang varje dag. Genom att se det vackra i andra öppnar din egen vackerhet sig.

Christine

-kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *