Mina tre bästa sistaminuten-julklappstips!

Jag älskar gåvor med omtanke. De gör mig så glad för de innehåller kärlek och omsorg. Det är hysteriskt vad det konsumeras inför julafton. Helt galet! Idag var jag ute i julhandeln med min man. Jag lyssnar på samtal när jag är i affärer och många av dem gjorde mig ledsen. Man kivades över vilka julklappar man skulle köpa på önskelistan, barn som inte ville handla, gråt…. Jocke såg på mig några gånger att jag sögs in i stressen. Han lugnade mig.

Vi har valt bort en hel del. Skalat bort och gör det på vårt sätt. Så många år som jag hade sån ångest över om julklapparna skulle duga och mottagarna skulle bli nöjda. I år har vi inte ens pyntat förutom gran och stjärnor i fönstren. Adventsljusstaken tände jag första ljuset på i förrgår bara för att. Jag har en stor hög av stryktvätt som väntar men det bekommer mig inte. Att jag har dammråttor på golvet spelar inte heller nån roll. Jag har äntligen insett att det handlar om att vara tillsammans. Ingen kommer att tacka mig för att jag stressar som en galning för att allt ska vara perfekt. Nu när jag tänker efter så är det också första året som vi inte har något pepparkakshus. Jaha, där ser man! Kärleken i huset är större, så mycket större än när jag hade allt planerat till punkt och pricka. Kärleken till varandra är viktigare än julpynt och pepparkakshus. Mmm så tycker jag….

Jag märker att jag tappade bort hela syftet med blogginlägget men så kan det vara när jag går igång på nåt! Här kommer mina sistaminuten-julklappstips!

 

  1. Ge bort ett fadderskap och gör gott för moder jord. Vi behöver djurens mångfald och vi behöver sluta straffa dem för vi blundar för vad vi gör. Ge bort ett fadderskap. Valhajen som satt fast.
  2. Egen skapelse. Vi är alla bra på något. Kanske du skriver bra dikter, målar, bakar eller något annat. En gåva som har en tanke bakom är verkligen uppskattad.
  3. Self-Coaching Program med mig.  Detta är en gåva att önska dig själv och även en underbar gåva att ge bort. Kanske du och en vän vill göra det tillsammans! Det ingår två coachsessioner med mig som du själv väljer tidpunkt på under kursens gång. Mejla mig på levandefrukost@gmail.com och skriv ”SCP” i ämnesraden. Jag berättar mer om programmet.

2 thoughts on “Mina tre bästa sistaminuten-julklappstips!

  1. Helt rätt! Jag gör bara det jag verkligen känner att jag tycker är roligt. Det finns en del dammråttor här och där. Men de kan få fira jul de med så tar jag hand om dem nästa år. Kärleken är det viktigaste som finns <3
    Jag önskar dig en underbar kärleksfull God Jul och Gott Nytt År
    Kram
    Birgit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *