Vad skulle du göra om du inte var tvungen att göra det perfekt?

Jag har slutat vänta på det rätta tillfället. Det rätta tillfället är nu. Alltid.

Jag har slutat vänta på att mina idéer är perfekta. Presenterar dem för världen och lär mig på vägen.

Jag är redo för det som kommer min väg.

Jag väljer att dela med mig av mig själv för världen. Om jag håller tillbaka kan jag inte nå ut och leva mitt unika kreativa liv. Det tog mig lång tid att kliva ut i ljuset (fortfarande rädd ibland). Rädslor för vad andra skulle tycka höll mig tillbaka. Jag hade rädslor inom mig som jag hade tryckt undan så mycket att jag inte ens var medveten om dem.

Rädsla för framgång? Jag? Mmm, det var en stor rädsla för mig. Varför? Jo, för jag trodde att framgång följdes av ett ansvar att fortsätta leverera framgång. Jag tvivlade på att jag inte skulle tycka det var kul efter ett tag om jag satsade på något. Därför valde jag säkra och supertråkiga inriktningar. Jag väntade på att någon skulle lyfta fram mig tills jag förstod att jag själv kunde ta klivet.

Jag får ofta höra att jag är klok och att jag inger en trygghet. Det kan få mig att tänka att jag inte får säga dumma saker eller be om trygghet från någon annan. Efter en stunds tänkande inom mig inser jag att jag gör och säger som jag själv vill. Vad andra tycker om det spelar egentligen ingen roll. Kärleken till mig själv med alla mina fel och brister är så mycket betydelsefullare.

Vad skulle du göra om du inte var tvungen att göra det perfekt?

Reflektera lite kring den frågan. Säkert mer än det du gör idag. Du behöver ta steget ut ur huvudet och göra mer av det som ger dig glädje. Livet är här för att njutas av.

Skriv ner fem saker du skulle prova utan prestationskrav. Kanske något som du inte skulle vara bra på över huvud taget! Lära dig köra motorcykel, konståkning, skriva en roman eller något annat.

Min senaste tavla började med en hund och en drake. Resultatet blev något helt annat! Jag är nöjd och tycker att den är jäkligt vacker att betrakta. Berätta gärna vad du ser. Jag älskar att höra era tankar!

 

Christine

– Coach och idékreatör

One thought on “Vad skulle du göra om du inte var tvungen att göra det perfekt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *