När din självkänsla är stark, styrs du mycket mindre av dina rädslor och du irriteras inte av andra längre.

5

Vad eller vem går du runt och stör dig på? 

Genom att svara på ett ärligt sätt är det möjligt att rensa bort irritationer och rädslor och göra plats för mer glädje och starkare självkänsla.

Sätt dig ner och gör en lista över personer och saker som du stör dig på. Det kan vara allt från familjemedlemmar till kassören på banken. Ofta är det företeelser som ofta händer i vår vardag. Såklart vill jag inte hindra dig från att störa dig på det du vill men tänk vilka nya utvecklande tankar som kan få plats när du släpper taget om din irritation!

Vad är orsaken till att du retar dig?

Ofta beror det på en rädsla inom dig. Den rädslan kan vara så undantryckt att den är svår att uttrycka i ord och det är helt ok. Du vågar kanske inte ens säga att du har just denna rädsla. Du är helt ok precis så som du är just nu. Olika rädslor står för olika saker. Man kan dela upp dem i fyra kategorier, behovsrädslor, drivkraftsrädslor, intentionsrädslor och framgångsrädslor. Alla dessa rädslor tas upp i Self-Coaching Program. Vill du veta mer så berättar jag gärna! En av mina styrkor är att du snabbt känner dig trygg med mig. Jag dömer inte din historia. Den har tagit dig dit du är idag. Jag är nyfiken på vad den kan göra för att stärka dig i ditt liv idag. I min närvaro får alla känslor lov att finnas.

Rädsla över att bli ifrågasatt = Vill uppfattas som klok och kunnig

Rädd för att be om hjälp = Vill uppfattas som kompetent och självständig

Rädsla över intimitet = Vill inte riskera att bli avvisad

Rädsla för konflikter = Vill vara omtyckt av alla alltid

Rädsla för att inte bli sedd = Vill känna sig viktig

Vad i dig känns hotat?

När vi känner rädsla över något finns det något i dig som känner sig hotat eller utmanat. Det kan bero på en mängd olika saker. Din trygghet utmanas, när någon har kontroll över dig, när du känner dig kränkt, eller när någon är missnöjd över något du gjort. Det är superintressant att verkligen ta reda på vad som är hotat för det man tror att det är kan visa sig vara helt fel.

Vilken del har du i det hela?

Det handlar inte bara om alla andra. Vi behöver ta ansvar över vår del i händelser i våra liv. Det gynnar inte någon att gå runt och gnälla på varandra. Vi kan göra ett aktivt val i vår reaktion på saker som sker.

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

5 kommentarer

 1. birgitsanglarum on

  Jag tar på mig bekymmer för en familjemedlem och jag ber änglarna om hjälp att ta hand om bekymren för de är ju inte mina. Efter en tid dyker de upp igen och jag får upprepa proceduren.
  Det som stör mig är att jag gör det till mitt problem trots att jag vet att det inte är mitt problem.
  Jag skriver för att bearbeta olika situationer och i det här fallet så blir det många sidor. Sedan är jag lite kluven då dels jag vill hjälpa och dels inte lägga mig i. Skitsvårt!
  Ha en fortsatt skön helg
  Kram Birgit

  • Händelser kommer till oss tills vi lär oss det vi ska, tänker jag. Vad skulle hända om du har tillit till denna familjemedlemmens kraft att klara att lösa problemet själv? Du kan inte kontrollera andra människors val i livet. Sedan är det något annat att vara där och stötta men utan att ta ansvar för någon annans liv. Stor kram från mig <3 Ha en magisk söndag <3

Lämna en tanke