Väck liv i dina begravda drömmar!

Jag är säker på att du drömde stora drömmar när du var liten. Allting var möjligt! I fantasins värld kunde vad som helst hända. Tills en dag när du fick höra att du inte skulle tro att du kunde få allt det där. Nej, “man ska vara tacksam för det man får.” Man fick även höra att det är svårt att lyckas som kreatör. Det finns inte plats för alla att tjäna pengar på sin konstnärliga talang.

Det krävs stort mod att väcka liv i sina drömmar. Kanske vet man inte längre vad man brukade drömma om och kanske har de förändrats över tiden. Det finns så många drömmar som gått i kras för att någon eller något har fått en att tappa tron på sig själv. Misslyckanden, svepskäl, avslag, fel tidpunkt osv…. Inte konstigt att vi verkligen behöver brösta upp oss och träna modmusklen riktigt hårt när vi väl tar klivet ut i ljuset.

Det är så lätt att säga att man ska börja imorgon. Man gör upp en plan på vad man ska göra imorgon för att nå sin dröm. Då behöver man inte agera nu. Man lägger det lite på framtiden och det slutar med att inget händer. Inte ett skvatt!

Många kvinnors enda prioritering är att ta sig igenom ännu en dag. Speciellt när barnen är små. Då sätts man sist på listan över de människor som är viktigast. Att prioritera innebär att välja det som är viktigast för en. Det är svårt att stå upp för sitt uttryck när man samtidigt jonglerar med sin tid för barn, karriär, äktenskap och alla sociala aktiviteter.

Börja där du är med små steg. Du kan inte fortsätta att jäkta dig genom livet. Vi behöver alla stillhet också. Lugn och ro i ensamhet för att lyssna på vad den inre rösten vill säga. Det behöver inte alls vara något storslaget utan så enkelt som att vattna blommorna på morgonen eller en stunds meditation för att avsluta dagen. Du ska se att ur stillheten kommer mycket kreativitet.

 

Vad skulle hända om du gör lite mer av det som känns kul för dig varje dag?

Vad skulle förändras?

Vill du kliva in i din kreativa kropp och äntligen ta den på allvar? Kontakta mig. Tiden är här.

 

Christine

-Kreativitetscoach

2 thoughts on “Väck liv i dina begravda drömmar!

 1. Dina inlägg är så tankeväckande. Visst är det så att allt i livet har fått gå före mig själv. Nu är jag änka sen en tid tillbaka, mina barn är vuxna!
  Det kanske är dags att tänka lite egoistiskt.
  JAG, finns också. Men jag har växt upp i den andan: man ska vara tacksam för det man har osv!
  Och det är jag, tacksam för det jag har, men nu kanske det är min tid. Tid att förverkliga mina egna planer. Börja måla igen. Ganska dålig på det egentligen. Men det är så himla roligt! Och nu, när jag ändå fått något slags ischias, så är jag ganska orörlig en tid. Så jag tar kanske fram mina målargrejer. Vad det blir har kanske underordnad betydelse. Men säkert har jag kul när jag försöker. Tiden flyger iväg! Men tack för din “pushning”, återkommer. Kram

  1. Tack för dina fina ord! Det värmer gott <3 Det är inte egoistiskt att tänka på dig själv. Du är den viktigaste människan i ditt liv och det är viktigt att ha en kärleksfull relation till sig själv.
   Ja!! Vad underbart att du ska börja måla igen…. I love it <3 <3 Det är viktigt att ha kul!Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *