När känslan över att jag är en bedragare kommer smygandes….

Jag har äntligen gjort det. Jag har vågat blotta mig. Vågat visa upp mig för världen. Vågat. Jag längtar efter att så många som det bara går låter kreativiteten ta mer plats i livet. Där bor lek och glädje som så många har tappat bort.

Man verkar tro att jag har full koll på vad jag gör. Man ser en röd tråd och jag ser bara spretighet. Jag tycker om min spretighet. Den är jag men kan jag tas på allvar när jag hoppar från grej till grej?

Kvinnor kommer till mig för att få råd om sin kreativitet och sina känslor. Eftersom jag på något sätt har tagit på mig rollen som expert som har full koll känner jag mig hedrad. Men sedan finns det den där gnagande rösten i mitt huvud som säger: “Du är ett skämt och en dag kommer de att förstå att du inte har koll på nånting.”

Detta händer alla nån gång. Det hjälper att prata om det för när man gör det inser man att detta händer hela tiden. Alla känner sig som en bedragare ibland. Vi ifrågasätter oss själva och våra förmågor. “Vem är jag att göra detta?”

Men vänta nu, vem är du att inte göra det här? Varför inte du? Vad gör dig så okvalificerad? Lita på mig, det finns någon där ute som gör precis det du vill göra som en gång tyckte att de var okvalificerade också.

Sluta inte innan du börjar.

 

Börja innan du är redo.

Det kommer aldrig komma ett bra ögonblick för att starta något. Att prova något nytt. För att starta ditt nya kreativa projekt. Vad det än är så kommer du aldrig att känna dig redo. Du måste bara välja att göra det. Som Nike säger, “Just do it” Tänk inte så mycket. Sluta försöka förutspå 10 steg framåt. 

Du är mer redo än du inser.

Låt inte dina tvivel hålla dig tillbaka. Om alla lyssnade på sina rädslor skulle ingenting någonsin bli gjort. Inget nytt skulle någonsin hända eftersom alla skulle stanna kvar i sina komfortzoner. 

 

Läs mina 7 tips på vad du kan fokusera på när din inre bedragare kommer på oväntat besök på min hemsida.

Ha en magisk fredag!

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *