Min kreativa mejlkurs är i full gång och jag befinner mig i skaparflow!

För exakt 1½ år sen fick jag en idé om att skapa en kurs som jag kallade “Från kaos till klarhet”. Helt galet att jag kommer att tänka på det just nu….. Då samlade jag ihop ett gott gäng pionjärer som tillsammans med mig skulle skapa denna kursen. Problemet som jag ganska snabbt stötte på var att jag hade ingen tanke på vad jag ville att kursdeltagarna skulle uppnå efteråt. Jag ville trycka in så mycket information jag bara kunde och det blev övermäktigt för alla inblandade. Jag satte idén på paus. Lägg märke till att jag inte skriver “gav upp”. Ibland behöver en idé eller projekt tid att mogna. Det är helt ok.

Nu är jag igång igen och känner bara flow och allt är så lätt! Vilken skillnad och jag är så stolt över mig själv. Jag vill att deltagarna ska blåsa liv i sin inre låga och hitta tillbaka till lekfullheten som bor i kreativiteten. Förra gången ville jag nog mest visa upp vilka kunskaper jag hade om jag ska vara riktigt ärlig. Det behovet har jag inte nu och det beror på att rätt “spindelben” har klickat igång. Nej, förresten låt mig ändra det där. Jag har låtit intentionen leda drivkraften istället för tvärtom.

Drivkraften är ditt ego och intentionen är din själ. När drivkraften kör på utan att lyssna på själens röst blir det bara pannkaka av det. Det finns ingen klar riktning med projektet man påbörjar. Man måste ha sitt “varför” klart för sig innan man går in i något nytt. Inte bara tänka “Ja, det här verkar kul!” Nu förstår jag ännu bättre varför jag har känt som jag gjort i andra saker jag hoppat på. När jag gått in i samarbeten med personer som inte känts ok men jag har velat tillhöra någon/ något så mycket så jag försökte att fejka. Det kan jag inte längre. Jag minns så väl ett samarbete jag gav mig in i som lärt mig så mycket om att sätta tydliga gränser. Jag behöver lyssna till min själs röst och den växer sig starkare för varje dag som går. Jag älskar det!!

 

 

I söndags skickade jag ut veckans tema “Jag och kreativitet” och flera har hoppat på i efterhand. Jag vet att jag sa att dörrarna skulle stängas vid midnatt i lördags men ju fler som lever med glädje och lek desto kärleksfullare blir vi inom oss. Min intention med denna kursen? Fred inom oss att vara den vi är. Att bära vår kropp med stolthet. Därför välkomnar jag alla som är villiga att låta kreativiteten ta mer plats.

 

LevAnde kramar

Christine

-Kreativitetscoach

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *