Duktiga flickor har svårt att säga nej. Är du en av dem?

En duktig flicka förväntas att ha stenkoll på allt. Familj, jobb, hälsa, laga middag, middagsbjudningar, vänner, barnens träningar osv osv. Att slå knut på dig själv för att vara alla andra till lags. Vad händer med dig till slut? Sakta utan att du lägger märke till det glömmer du bort vem du är och vad du står för. Alla andras lycka blir viktigare än du själv och du trycker undan dina egna drömmar. Sluta. Det är viktigt, otroligt viktigt att värdera dig själv och din tid. Sätt gränser på vad som känns ok för dig. Säga nej när det inte känns bra. Du kommer förmodligen att bli förvånad över hur det tas emot från omgivningen. Hur enkelt det blir efter ett tag. Har du aldrig satt gränser för dig själv så rekommenderar jag att börja med små steg. Börja säg nej till något bara för att känna hur det känns. Har du dessutom barn så lär du dem att sätta sina egna gränser. De gör som du gör inte som du säger åt dem att göra.

Att vara beroende av ständig bekräftelse leder till att du har svårt att ta motgångar. Du jämför dig hela tiden med andra och känner aldrig att du duger. Värdelös och meningslös. Inga upplyftande känslor direkt. Det spelar ingen roll hur bra du än lyckas så fokuserar du på att det kunde varit bättre. Istället för att fokusera på vad du lyckats med så ältar du det som gick mindre bra. Det spelar ingen roll hur du gör för du kommer aldrig att känna perfektionen. Vad händer om du skiftar fokus? Jag är övertygad om att både du och din omgivning kommer att känna mer glädje och kraft!

Christine

-Coach och idékreatör

5 thoughts on “Duktiga flickor har svårt att säga nej. Är du en av dem?

  1. Oj vad jag känner igen mig i detta! Tyvärr får jag väl säga… Definitivt en duktig flicka men jobbar mycket med att förändra detta, lära mig att mitt värde inte ligger i min prestation.

  2. Så sant… mer än halva av mitt liv hittills levde jag så , sen ändrade livet sig och det blev en lång tuff resa som gav mig mycket erfarenhet. Nu är jag på väg UPP hoppas jag. Tack för Dina kloka sanna ord🌞💜🦋🐞🌼

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *