Vad du ska göra när saker och ting blir för mycket…..

Idag var det avslutning för mina två yngsta barn (egentligen inte barn eftersom de är 16 och 13 år) och i fredags tog min äldsta son studenten. Jag hänger inte riktigt med i förändringen. Det är som det ska. Jag är så tacksam för att mina barn valde mig som mamma. De har växt upp i samma hus men utvecklats till tre unika varelser. Jag är så sjukt stolt över dem alla tre. Dessutom är jag stolt över mig själv och min man. Vi har varit (läs är fortfarande) deras trygga plats i livet. De berättar allt för mig (Ja, en del saker delar man bara med vänner men de viktiga sakerna).

Jag blev så glad när en av Evelinas vänner sa “Du är verkligen samma Eve hemma som du är med oss”. Det känns så härligt att hon är sig själv. Hon behöver inte kliva in i olika roller när hon är hemma eller när hon är med vänner.

Igår skjutsade vi Samuel, vår äldsta son till flygplatsen i Köpenhamn. Han reste själv till Tel Aviv för att han vill utforska världen. Vilket mod det bor i denna unge som vi nästan förlorade redan vid 3 månaders ålder. Han har växt upp till en fantastisk vuxen man. Jag har alltid sagt till honom att det är något unikt med honom men insåg efter en tid att det skapade prestationsångest i honom vilket inte alls var min intention. Han är unik och magisk enbart genom att vara sig själv.

Ska jag kanske komma till poängen med denna bloggpost? Det är så lätt att sväva iväg när det handlar om min familj……..

___________________________________________________________________

Vad innebär det för dig att vara överväldigad? Alla människor har olika trösklar. Acceptera din och jämför den inte med någon annan. När du jämför så sätter du igång alla självsabotörer som jag snart ska skriva mera om. Du är du och dina känslor är dina. Förringa dem inte. De är verkliga och har ett budskap till dig.  Så vad gör man när man känner sig överväldigad?

Skriker?

Kastar tallrikar?

Får ett utbrott?

Känns det bättre efteråt så bara kör! Mår du bättre av att skrika så skrik. Mår du bättre när du får kasta saker så kasta. Jag förringar inte det på något sätt. Gör mer av det som funkar för dig.

Det finns några saker jag har lärt mig om överväldigande genom åren som jag vill dela med mig av. De kan du läsa mer om här. 

 

Kram Christine

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *