Få saker gör mig riktigt förbannad! Ett sätt att ta reda på sitt syfte på jorden.

Jag blir sällan arg. Jag får ofta höra att jag är så jäkla positiv. Jag väljer att se möjligheter i de svårigheter jag möter. Det innebär absolut inte att jag går runt på små rosa moln och ignorerar problem. Jag har slutat att se på nyheter för länge sen för det dränerar mig bara. Information om svårigheter och misär når jag på andra sätt. Nyheter vinklar på sitt sätt och jag vill skapa min uppfattning genom att ta in information från olika håll.

Idag när jag kom hem från jobbet så var det helt tyst och jag hade TV:n för mig själv. Sökte runt på Netflix och hittade en dokumentär om all plast som finns i våra hav. Dokumentären heter “Plastic ocean”. Denna plast dödar oskyldiga djur. Det gör mig så otroligt arg och ledsen. Att se dessa bilder på valar som dör på grund av att de svalt en massa plast som människan har dumpat i deras livsmiljö. Sälar som stryps av plastsnöre som viras runt deras hals, sköldpaddor som fastnar i plastens grepp. När djuren får i sig plast så innebär det att vi också får det. The circle of life.

Jag har ända sen jag gjorde ett skolarbete om vithajen i femman haft en förkärlek för havet och varelserna som lever där. Vithajen är en spektakulär varelse med över 300 tänder som är rakbladsvassa. Nu är det dags för mig att ta action på detta.

I min livsspindel finns en intention om att göra det gömda stort och jag har ett livsprojekt kopplat till den som är att skapa sammanhang för att nå fred globalt. Vi behöver vår vackra moder jord och alla resurser som finns tillgängliga. Vi behöver skapa ett hållbarare samhälle. Jag kan inte göra allt men jag kan göra något.

Finns det något som gör dig riktigt arg och du går igång på alla cylindrar? Då är du en intention på spåret. En intention behöver en drivkraft för att få sin full kraft och riktning. Utan den så vet man inte var man hamnar.

Jag snubblade över ett fantastiskt TedTalk av Boyan Slat om hans idé om att städa upp allt skräp som hamnar i haven. Vi kan inte vara nöjda med att låta plasten få vara kvar i haven och göra bättre från och med nu. Vi behöver göra rätt för oss. Nu vill jag starta en insamling för att stötta detta fantastiska arbete. Se hans underbara TedTalk här. Vill du vara med och bidra till min insamling? Den delar jag med mig av imorgon!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *