Självkärlek ökar inte bara ditt eget värde, utan även din familj och vänners värde!

Att ta hand om dig själv är bra för alla i ditt liv. 
I min coachning möter jag ofta klienter som behöver sätta sig själv i första rummet och verkligen värdesätta sig själv och sin kreativitet. Jag har inte hittat en enda som inte har gynnats av lite (eller faktiskt mycket) mer självkärlek. Det är ett brett begrepp och betyder olika saker för olika människor. När jag pratar med klienter om självkärlek är jag intresserad av att ta reda på hur mycket energi och vilka ansträngningar de gör för att uppmärksamma sina egna behov. Tyvärr, om vi inte gör detta till en prioritet, kommer det inte att hända över huvud taget.

Det är väldigt få personer som inte tycker det är en utmaning att regelbundet ta tid för sig själv. De flesta tycker att det är egoistiskt. Du ska veta att jag kämpar med det här också (jag har blivit så mycket bättre på det men det krävs mycket träning). Att hjälpa alla med allt, även när jag inte har tid – i stället för att bara vara ärlig och säga, “Jag är ledsen men jag kan/vill inte hjälpa dig just nu.” är inte det lättaste… När jag säger det värdesätter jag mig själv mer än den andra personen och det kan vara supersvårt!

Så varför ska det vara så svårt? Du vet alla fördelarna med att få dina behov bemötta, varför gör du inte det? Ibland vet vi men det stannar där liksom. Hur kan du motivera dig att ta tid för självkärlek, istället för att bara driva och driva hela tiden?
Hur ger du dig själv mer kärlek?

Behandla dig själv med omsorg. Du är den viktigaste personen i ditt liv och du behöver all den kärlek du kan få. Omfamna hela dig med alla skavanker du har.

Häng med på “23 dagar av tacksamhet med en twist” och börja värdesätta dig själv.

Vill du ha mer kreativitet i ditt liv? Kliv in i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Christine

-Coach och idékreatör

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *