Släng dina “måsten” och “borde” i soptunnan.

Jag måste börja träna!

Jag borde umgås mer med min familj!

Jag borde äta nyttigare!

Jag måste gå ner i vikt!

 

Känner du igen dig?

Det skapar stress inombords att gå runt och tänka på saker som vi “måste” och “borde” göra. Att våra tankar dessutom nästan är desamma varje dag innebär att du går runt med alla “måsten” som ett mantra. På samma gång klankar du ner på dig själv. Du når aldrig dina mål eftersom de ändras hela tiden (det är heeelt okej att ombestämma sig!). Du kommer på nya “måsten” och “borde”!! Någonstans måste tid från något annat tas till detta. Så många som säger: – Ja, det är mycket nu! och så ett litet leende för att man ska känna sig värdefull….

– Att ha kalendern full av aktiviteter innebär inte att du är mer betydelsefull.

– Att vara upptagen innebär inte att du är eftertraktad.

 

Jag har kastat ut mina måsten och borde. Istället säger jag “behöver” och “vill”.

Kan jag inte få med de orden så är det inte meningen att jag ska göra det… Så enkelt är det!

 

– Jag behöver tvätta så vi har rena kläder.

– Jag vill äta nyttigt för min kropp gillar det.

– Jag behöver röra på mig för att ha god kondition.

– Jag vill rensa ogräs för jag tycker om att lyssna på fåglarna och känna solens värme.

 

Händelser i ditt liv beror på hur du väljer att reagera på dem. Allt som sker har något positivt att ge dig.

 

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *