Ta ett steg utanför din komfortzon och öppna nya dörrar.

Man kan säga att det finns tre platser du kan befinna dig på.

Innanför dörren, utanför dörren och mitt ute på gatan.

 

Innanför dörren är du trygg och säker. Här finns inga utmaningar. Du kan slappna av och lägga upp fötterna på bordet! Här finns allt som redan är självgående i ditt liv. Rutiner och dagliga vanor. Här har du lugn och ro. Det är stillsamt och bekvämt. Detta är platsen för att återhämtning. Det är också här du stannar om du inte vill utvecklas och förändra ditt liv. Går du inte utanför dörren så leder det oftast till tristess och slentrian. Vem vill ha det så hela livet? Ditt hem innanför dörren har förmågan att växa ju mer utmaningar du ställer dig inför. Tjoho! När du har övervunnit dem så växer ditt hus. Man kan säga att ditt hem växer från koja till ett slott och det är du som står för arbetet.

Utanför dörren sker utmaningarna som du ställer dig inför. Det kan handla om allt från att planera till att utföra konkreta handlingar. Var du än är i processen så krävs det lite extra kraft och energi av dig. Du behöver vara lite extra på hugget! Här hamnar du när du saknar erfarenhet. Varje gång du gör nåt nytt så tar du dig hit! Det kan vara att börja motionera eller att besöka en ny restaurang. Här finns det risk att misslyckas och att göra fel inför alla och det är helt ok! Det är så vi lär oss mest om oss själva. Även om det kan kännas jobbigt så är det en del av livet. Det är också här som vi lyckas och känner oss modiga. Tänk vad som faktiskt är möjligt när du vågar ta dig ut från din trygga dörr! Här känner vi spänning och nyfikenhet. Dina möjligheter sker här. Visst låter det som en rolig plats att befinna sig på?

Mitt ute på gatan känns det bara övermäktigt och jobbigt! Här hamnar du om du ställs inför alltför många utmaningar i ett ständigt flöde. Du behöver möjligheter att återhämta dig. Det är som att ställa sig framför bilarna och vänta på att bli överkörd. Befinner du dig här för länge så är risken stor att du blir utbränd och drabbas av utmattning. Här sker ingen utveckling utan här försöker du bara hålla dig på benen. Steget från dörren och ut i gatan ser olika ut för alla. Ha förståelse för varandras utmaningar och förlöjliga inte någon.

Det är upp till dig var du vill befinna dig! Vill du få din komfortzon att växa så behöver du öppna dörren för nya möjligheter! Ibland räcker det att öppna den på glänt och kika ut!

 

Kram Christine

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *