8 tecken att du lever ditt liv autentiskt!

Autenticitet betyder äkthet eller tillförlitlighet. För mig innebär det att leva det liv som jag vill, inte det som alla andra tycker att jag borde. Det innebär att göra det som ger mig glädje och skita i vad alla andra tycker. Det innebär att släppa fasaden. Jag upplever så många speciellt nu i juletid att man gör saker för att glädja alla andra medans man inombords längtar efter nåt helt annat. Jag har slutat med det och det känns så skönt!

 

 

8 tecken att du lever ditt liv autentiskt.

1. Du vaknar varje dag med ett syfte. Jag tror inte på dem som säger att de älskar att vakna varje dag för att gå till jobbet. Det gör jag inte. Jag känner ingen som inte älskar sina lediga dagar. Vi älskar alla att sova tills vi vaknar av oss själva istället för väckarklockan. Det betyder inte att vi inte älskar vårt arbete. Du kan fortfarande känna dig passionerad över ditt arbete och hata att vakna på morgonen. Det gör jag. Jag hatar det. Jag är ingen morgonmänniska. Min man är det. Han går upp tidigt och njuter av tystnaden med sin kopp kaffe. Jag stannar hellre kvar i den varma sängen. Oavsett om du är en morgonmänniska eller inte så kommer du att vakna med passion, med ett syfte och med en stark känsla av att du ska utföra något bra idag.

 

2. Du njuter av livet. Är inte detta det viktigaste i livet? Och nej, jag menar inte att bara njuta av det på helgerna. Jag menar, varje dag. Såklart finns det bra och dåliga dagar. Men livet är till för att njutas av (åtminstone tycker jag det). Det är inte meningen att vakna varje dag med en längtan efter något annat. När du trivs njuter du varje dag och även om du har en dålig dag (ja, du kommer att ha dåliga dagar även när du lever din passion). Du kan fortfarande få ögonblick under dagen när den går från bra till dålig. Du känner ändå glädje över vad du gör varje dag. Vilket leder mig till nästa punkt …

 

3. Du känner dig fylld av liv. Det du gör varje dag fyller dig av glädje. Du känner dig behövd och att du har ett syfte med att finnas just här just nu. Du vet att du gör skillnad. Du känner dig omtyckt och älskad. Du har allt du vill ha. Har du inte det ännu så har du en klar bild av vad du behöver göra för att ta dig dit.

 

4. Du omfamnar din sårbarhet. Att vara känslig är svårt, riktigt svårt. Att kunna berätta för någon hur du känner visar två viktiga saker. Du älskar och accepterar dig själv fullständigt, ovillkorligt och vet att du är värdefull och då måste även dina känslor vara värdefulla och du litar på att den andra personen (den du delar din sårbarhet med) älskar och accepterar dig också fullständigt och ovillkorligt. Sårbarhet är läskigt. Det är som att blotta sig för någon annan att se dig för vem du verkligen är, naket och ärligt.

 

5. Du är härvarande. Att vara härvarande handlar om att bara vara. Tar varje ögonblick som det kommer och noterar skönhet, livets enkelhet och unikhet. Du lever inte i det förflutna eller i framtiden (även om det är viktigt att tänka på dem båda då och då för din personliga utveckling) utan du lever här och nu. Älskar ditt unika nu. Accepterar det för vad det är. Du är empatisk mot andras behov och deras känslor precis så som du vill bli bemött av andra människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *