4 strategier att ta steget från självhat till självkärlek.

Spelar negativa röster upp sig som ett mantra i ditt huvud?

“Du är inte bra nog” “Du kommer aldrig att bli respekterad”

“Jag hatar dig” “Du är ful” “Vem tror du att du är”

“Du är inte smart nog” “Du är inte värd något”

 

Det krävs så mycket energi att ha självhat inom sig och det är skapar utmattning i kroppen. När du känner på detta sättet om dig själv kommer du att dra till dig människor som ser det i dig och behandlar dig på samma sätt. Har du inte haft en kärleksfull relation till dina föräldrar kan du inte heller veta hur du ska vara kärleksfull mot dig själv. Dina erfarenheter formar hur du känner inför dig själv idag. Har ingen lärt dig hur du älskar dig själv kan du inte veta hur du ska göra. Är du villig att förändra?

 

____________________________________________________________________

 

1. Ha tålamod med dig själv. Låt din läkning ta sin tid. Du har haft dina negativa tankar i hela ditt liv. Vad snäll mot dig själv. Det enda du är ansvarig för är att röra dig framåt. Hastigheten kan vara långsam och det är helt ok. Du kan krypa fram för även det är rörelse framåt.

 

2. Vilka negativa kommentarer ger du dig själv utan att du tänker på det? Vad säger din inre kritiker till dig? De tankarna som kommer reflexmässigt i ständig ström. Vilka negativa kommentarer säger du till andra om dig själv? Genom att bli medveten kan du också skapa en förändring. Är du inte medveten kan du inte heller förändra. Skriv ner vad du säger till dig själv och gör dig medveten om det. Sedan är det dags att inse att allt du precis skrivit ner är bullshit! Nu kan du förändra vad du säger till dig själv en gång för alla.

 

3. Vilka nära relationer har du som inte behandlar dig med respekt? Har du gett de tillåtelse att behandla dig på det sättet? Du behöver välja att omge dig med människor som ger dig kärlek och energi. Släpp taget om de som inte längre behövs och gör plats för ny energi till ditt liv.

 

4. Lägg handen på hjärtat och blunda. Föreställ dig själv när du var barn och se det barnet. Nu ska du överösa denna ungen med kärlek och omtanke. Krama barnet pussa och ge den trygghet. Barnet förtjänar kärlek endast genom att existera precis som du. Du är född att förtjäna kärlek.

 

LevAnde kramar

Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *