Råd till mitt yngre jag. #introspektion

Ja, vad skulle jag vilja ge för råd till mitt yngre jag…. Det krävs en del tankeverksamhet. Varje period i livet har ju varit olika. Ibland har livet varit toppen för att plötsligt vara botten. Mycket känslor. Försöka passa in, inte sticka ut. Om man var annorlunda i den lilla by som jag växte upp i så var det ganska sannolikt att man blev retad. Det ville jag till varje pris undvika. Jag har haft en fin uppväxt med två stöttande föräldrar och två brorsor men alla människor möts av motgångar och nedtryckande kommentarer.

  • Ta all den plats du vill. Om folk pratar bakom ryggen på dig så är det bara för att de också vill vara lika modiga att vara sig själv.
  • Tro på alla tokiga idéer du kommer med. De kommer att skapa mer glädje för världen.
  • Du behöver inte välja ett drömyrke. Du kan göra lite av allt.
  • Jämför dig inte med alla andra. De är inte du.
  • Det är bra att misslyckas. Det är ett bra sätt lära sig.
  • Att bli lämnad och bortvald innebär inte att det är fel på dig.
  • Det är ok att ha perioder när man mår dåligt. Alla gråter ibland.
  • Låt ingen säga åt dig att du är för känslig. Det är en gåva du har.
  • Älska dig själv för den härliga människa som du är.
  • Var inte rädd för att visa vem du är.

Vilka råd skulle du ge till dig själv som barn? Kommentera gärna.

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *