Vad är sårbarhet för mig? #introspektion

Sårbarhet kan vara….

– att stå på mig
– att säga nej
– att be om hjälp
– att blogga
– att säga förlåt

När jag gör något av ovanstående så blottar jag mig med risk att bli nekad, skrattad åt eller ignorerad. Sårbarhet innebär att visa mig. Det kan kännas som om jag står uppe på en scen helt naken och väntar på en reaktion. Applåder eller åtlöje?

Många gör kopplingen sårbarhet och svaghet. Jag gör det inte. Det krävs mod att lämna ut sig och hänge sig åt hela sitt känsloregister. Det är lättare att hylla andras sårbarhet än att låta andra se min. Det är så vackert att uppleva den nakna sanningen och det krävs mycket mod.

Utan sårbarhet har jag inte kontakt med mitt hjärta. Utan mitt hjärta har jag inte kontakt med mina känslor. Utan mina känslor kan jag inte leva.

“Ge mig modet att visa mig och låta andra se mig.” – Brené Brown

Uttrycker du din sårbarhet? Hur känns det?

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *