10 råd till dig som känner dig ensam och vilse. #DEL1

1. Du är inte ensam i att vara ensam. Många går genom exakt samma sak som du. Så oavsett hur löjlig eller patetisk du känner dig så vet du att det finns andra där ute som upplever samma känslor. När du hör dig själv säga: “Jag är ensam,” då är det din inre kritiker som förminskar dig med en lögn. Det finns alltid någon som känner som du.

2. Ibland när du är ensam, behöver du vara ensam. Njut av ledig tid bara med dig själv och hitta din väg. Ditt uttryck. De stunder du känner dig ensam kan vara stunder du verkligen behöver vara själv. Detta är en av livets grymmaste ironier. Vi behöver ensamhet, för när vi är ensamma frikopplas vi från skyldigheter. Vi kan höra våra egna tankar och känna vad vår intuition säger oss. Det kommer tillfällen då världen blir riktigt tyst och det enda som återstår är takten av ditt eget hjärta. Lär känn ljudet av det. Förstå vad det vill säga dig.

3. Du måste vara lite vilse för att att hitta det du letar efter. Inte förrän du går vilse kan du börja hitta din väg. Ta det första steget att leva det liv du vill. Nästa steg är att lämna det liv du inte vill ha. Att göra stor förändring är ganska skrämmande. Vet du vad som är mer skrämmande? Ånger….  Kom ihåg att alla lider ibland. Förändring är sällan enkelt. Nyckeln är att använda din erfarenhet för att växa. Du blir starkare och klokare. 

4. Acceptera verkligheten som den är. Du kan inte få inre frid genom att undvika livet. Det snurrar på med sina förändringar. Ta tillvara på varje förändring som en utmaning för att växa som människa. Antingen får du vad du vill ha eller så kommer du att lära dig vad ditt nästa steg är. Att ha inre frid betyder inte ett problemfritt liv. Det innebär att mitt i det här kan du känna lugn i ditt hjärta. Livet är för kort för att bråka med dig själv. Dina största besvikelser är ofta resultatet av felplacerade förväntningar. Släpp onödiga förväntningar och du kan hantera nästan vad som helst.

5. Du väljer din inställning. Bestäm dig för att vara positiv. Största delen av ditt elände beror inte på din situation utan av din attityd. En glad person är inte en person som alltid har det bra, utan snarare en person som alltid har en bra inställning i varje situation. Le åt dem som försöker missunna dig. Visa dem vad de kan inte ta ifrån dig. Det betyder inte att du ger efter. Det betyder att du väljer lycka.

Christine

– Coach och idékreatör

3 thoughts on “10 råd till dig som känner dig ensam och vilse. #DEL1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *