Har du hört talas om de tio mentala lagarna?

Som vanligt när jag går runt i min egen lilla värld i second handbutiker så tittar jag alltid genom vilka böcker som finns. Jag har hittat många härliga bokfynd.

För några veckor sen hittade jag boken “De tio mentala lagarna -på vägen till kraft” av Barbara Berger. Den är otroligt lättläst och budskapen är så genialiskt enkla men som jag inte själv riktigt har reflekterat över.

Lag 1: Lagen om orsak och verkan

Tanken är orsaken, det som sker är följderna.

Våra tankar skapar den verklighet vi lever i. Det är inte vår verklighet som skapar vår värld. Stanna upp en stund och känn efter vad det egentligen innebär. Det finns ingen vetenskapsman som kan förklara varför tyngdlagen existerar precis som ingen kan förklara varför de mentala lagarna gäller. De bara är.

Många tror att den yttre världen är en objektiv värld som existerar utanför oss själva. Det i sin tur gör att många också lever med känslan att man är offer för omständigheter utom vår kontroll. Ingen händelse kan uppstå utan en uppsåt.

Vad kommer saker ifrån?

Vad är orsaken till allt?

Vad är orsaken till allt du ser?

Tanken är alltid begynnelsen. Allt börjar med en tanka att skapa något. Det kan vara allt från ett hus till ett musikstycke.

Tanke – Känsla – Handling

När du förstår denna lagen kommer du att förändra ditt liv fullständigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *