Bryt ner de negativa tankarna för att skapa en förändring.

Negativa tankar bär vi alla på. Många av de är så inpräntade i oss att vi inte ens tänker på att vi har dem. Därför är det så otroligt viktigt att stanna upp i sina tankar och fundera över vad det är man går runt och säger till sig själv dag ut och dag in.

Alla människor drabbas någon gång i livet av någon form av depression. Det finns dagar när jag vill dra täcket över huvudet och gömma mig för hela världen. Verkligen! Vad jag gör när det händer? Jo, jag bryter ner mina tankar för att ta reda på vad de vill säga mig.

Istället för att fundera över vad det var som gjorde att självkänslan är nere i botten så bryt ner och förenkla. Så länge tankarna är stora och diffusa är de supersvåra att hantera. Någonstans någon gång har du varit med om en händelse som skapade en känsla av att vara mindre värdefull än andra. Dålig självkänsla.

Istället för att försöka svara på frågan “Varför har jag låg självkänsla” ta reda på vad det innebär för dig att ha låg självkänsla. Vi har alla olika relationer till känslor beroende på vad vi har upplevt. Bra frågor att ställa sig kan vara….

Vad innebär det att ha låg självkänsla?

Vad menar jag med att jag har låg självkänsla?

I vilka situationer upplever jag det som ett problem?

Vad är det jag gör som får mig att känna mig mindre värd?

När kände jag så senast?

Vad hände då?

Jag tänker utveckla det här vidare för jag vill att vi alla ska älska oss själva. Hur det kommer att se ut är jag inte helt klar på men det kommer att innebära coachsessioner, övningar och personligt ansvar för att tillsammans med mig ta dig från kaos till klarhet. Vill du veta mer?

One thought on “Bryt ner de negativa tankarna för att skapa en förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *