Två sätt att hantera livet när det skaver.

Irritationen växer. Varför gör han sådär? Förstår han inte att det stör mig när han gör så? Jag tror att många kan känna igen sig i den här tankegången…. Men man kan inte förvänta sig att andra människor ska ha förmågan att läsa våra tankar.

Så, vad kan man då göra? Jo, man kan fortsätta att leva sitt liv med att störa sig på att andra människor inte förstår vad vi tänker eller så uttrycker vi våra känslor.

Det behöver inte vara så svårt egentligen. Är du rädd för att skapa en konflikt så kan det kännas superladdat, men svårt och konstigt behöver det verkligen inte bli.

Istället för att ta på dig martyrrollen och fara runt som en skottspole, säg: “Jag vill att du lagar middag idag för jag är trött. Jag behöver vila.”

Istället för att irritera dig över att din partner aldrig går ut med soporna, säg: “Jag skulle uppskatta att du också går ut med soporna.”

Istället för att slå knut på dig själv och försöka släcka alla bränder, be om hjälp. Det är inte ett tecken på svaghet. Du vet väl själv hur härligt det är att vara där för någon annan? Det får oss att må bra av att hjälpa varandra.

Inte förrän vi uttrycker våra behov och de inte blir bemötta eller till och med trampade på behöver vi våga att säga dem högt. Först när någon trampar på dem har vi mött en översittare och då behöver vi ta till andra verktyg.

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång en ny “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt!

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *