Plötsligt satt jag på hans rum och tårarna bara flödade…

Tidigt imorse skjutsade jag och min man vår äldsta son som är tjugo år till flygplatsen. För några veckor sen frågade han mig om det är ok att söka jobb utomlands istället för här hemma. Självklart sa jag att han ska göra det han vill och längtar efter. Han är vuxen och jag stöttar honom i alla hans beslut.

Såklart visade det sig att han redan hade sökt ett jobb och att han nyss hade blivit intervjuad av företaget online. Vilken cool grej! Han har varit iväg tre gånger i Israel för att han har pluggat hebreiska och verkar trivas bra i det landet. Nu skulle resan bära av till Aten för att jobba som teknisk support åt Microsoft.

Så gulligt av honom att inte åka iväg förrän jag fyllt år. Idag var det dags. Vi var uppe tidigt och resan gick bra. Det är helt otroligt så mycket man hinner tänka under en timmes bilfärd.

Tänk om han…. Han fixar det. Men om….. Han löser det.
Vilken fantastisk chans för honom! Men tänk om… Vilken möjlighet! Men… Sluta nu, detta är så kul för honom! 

Jag funderade över hela hans uppväxt, alla med och motgångar. Kände mig så tacksam över att få vara hans mamma. Det spelar ingen roll hur detta slutar utan det blir precis så som det ska. Det kommer att vara en fantastisk upplevelse för honom.

När vi kom hem plockade jag undan lite. Bestämde mig för att vila en stund. Då kom alla tankarna tillbaka och det var svårt att slappna av. Jag gav upp och steg upp igen. Gick upp på hans rum och blev sittande i hans skrivbordsstol. Tårarna kom och alla känslorna bara vällde ut. Glädje, sorg, saknad, kärlek, tomhet, kärlek igen, ledsamhet, stolthet, frigörelse. Sen skrattade jag lite för mig själv innan jag grät en stund till.

Det kommer att bli så bra. Han kommer att växa massor. Jag kommer att växa massor. Lär oss nya saker. Hela tiden.

Kram Christine

Ge mig gärna lite hejarop i bloggen. Det skulle jag verkligen behöva. Tack fina läsare. <3

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december. Kommentera i bloggen med “YES” så berättar jag mer!

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

12 thoughts on “Plötsligt satt jag på hans rum och tårarna bara flödade…

 1. Snyft! <3

  Det kommer att gå bra.

  Verkar som han behöver få komma iväg ett tag.

  Vad han kommer att växa!

  Var stolt över honom!

  Förstår att det är mycket känslor i detta.

  Marie

 2. Fantastiskt att er son ändå har den möjligheten att kunna gå jobba i annat land, det stärker era band mer och han kommer att kunna få meriter som en del barn inte kan få 🤗🥰. All ❤️❤️ till dej!

 3. Vilken fin mamma du verkar vara. Jag har själv en mor som släppt iväg mig på äventyr och det är en av de saker jag uppskattar mest. Att jag fick ta egna beslut och att ingen höll mig kvar eller hindrade mig utifrån sina egna rädslor och hållhakar. Tänker att säkert kommer dina barn känna likadant. Det är nog en av de finaste saker man kan ge sina barn: att få forma sitt eget liv och känna stöd hemifrån i det. Jag tror det i längden knyter barn och förälder starkare samman och ger en sund och hållbar relation för hela livet. /Alfi

 4. Förstår din känsla såå väl, våran dotter frigjorda sig från oss för 1 år sedan o 17 år gammal o flyttade ihop m sin 10 år äldre kille utan vårat medgivande. Ja många tankar, känslor virvlar runt i en mamma huvud o mamma hjärta då m sorg,saknad,tomhet,kärlek o misst mitt barn mm.Precis det din son nu gör önskar jag av hela mitt mamma hjärta att att min dotter också fick möjligheten att göra o inte slösa bort sitt enda o unga liv på ett allt för tidigt sambo förhållande.Så var glad o jätte stolt över honom o lita på att det kommer gå bra,o han kommer växa på alla sätt o vis, få självkänsla o lära sig massor på sitt jobb o framför allt om sig själv o han har ju er kvar att komma tillbaka till när han behöver er. Krammm, krammm!

  1. Jag är jättestolt över honom. <3 Hoppas att din dotter gjort rätt val för henne. Det måste kännas så jobbigt för dig…. Kram

 5. Hejjahejjahejja Christine😍 Dä ä väl klart dä går bra🤗 Käre nån dä finns ju Skype o sånt nu för tiden,,, tråkigt o krama en dator förstås,,, men jisses så häftit att han bara gjorde det👍 Du ä så bäst😍😘

 6. Tänk ändå vilken lycka för honom att göra något han tycker ska bli kul, att han själv har valt att söka jobb, hur många ungdomar gör det i dagens Sverige, när tv och dataspel är viktigare än jobb. Du har fostrat en fin kille med en härlig självkänsla som törs dra i väg sådär.
  Var stolt fina du, sträck på dig. Inte alla föräldrar lyckas sådär bra ♥️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *