Den första advent åker granen in hos oss!

Det måste ha varit minst åtta år sen vi körde ner till Vellingeblomman och köpte oss en riktig MussePigg-gran i plast. Det var snöstorm den dagen och det tog längre tid än väntat att komma dit. Men oj, så mysigt där var. Riktig julstämning! Herrejösses! Den var dyr. Tror att den kostade runt 2400 kronor. Då tyckte jag att det var synd att hugga ner granar som man bara kunde njuta av under en kort tid. Därför investerade vi i en plastgran som vi nu pyntar redan den första advent. Notera LilleB som ligger i soffan 😉

Men en plastgran är väl inte särskilt miljövänlig? En plastgran behöver användas i ungefär 10 år för att betala av sin miljöskuld. Jag kan absolut tänka mig att använda vår gran hur länge som helst. Jag blir så glad när jag tittar på den. Vi har alltid med barnens pyssel som de gjort när de var små. Granen ska representera glädje och familj. Den ska inte vara perfekt och stylad. Det är inte vår grej. Vi gör på vårt sätt. Tomten och bocken fick en ny vän i år. Vår julgransmatta har vi haft sen vi flyttade ihop 1995 och den är sliten men den är vår.

Mitt under all pyntande på ovanvåningen kallar Evelina på mig.

– Mamma, kom ner! Jag hade visst tappat lite glitter på golvet som formade sig som ett hjärta…. <3

De här gulliga tomtarna fick vi av min svärmor härom året och de är så gulliga! Bildar ett litet hjärta tillsammans. <3

Nu sitter jag här i soffan med LilleB(min vovve), brasan värmer och ljusen är tända. Mys söndag.

Stor varm kram från mig till dig <3

Känner du att det är dags att prioritera dina känslor? Tänka lite mer på dig själv för en gång skull? Häng med på “23 dagar av tacksamhet med en twist” Det är INTE tidskrävande. Lovar! Jag delar en video varje morgon om dagens tema att reflektera över. Varje kväll kommer en tacksamhetstråd där du ska vara tacksam för dig själv på tre olika sätt. Magiskt!

Den 9 december drar vi igång och jag längtar! Det kan vara så att jag kommer att tjuvstarta 😉 Det är så häftigt vilken förändring man kan skapa på 23 dagar! 
23 dagar med dagliga kärleksfulla övningar, pepp och spontana tankar för 123 kronor(5kr/dag). Det kan knappast bli bättre än såhär!! Tjoho!!Betalning till konto 8214-9 933 096 074-2 (Swedbank), eller swish 0704-968914. Vad som passar dig….När detta är gjort kan du ansöka om att gå med i vår härliga grupp där jag skulle bli så glad om du vill presentera dig. 
Gruppen hittar du här. Man kan presentera sig på vilket sätt man vill…. Text, bild eller video. Jag är öppen för din kreativitet. 


Sagt om 23 dagar av tacksamhet från tidigare deltagare.

“Vad snabbt dessa 23 dagar gick. Jag är så tacksam för att jag hittade hit och för allt detta gett mig. Att inse att du alltid har ett val att tänka positivt istället för att låta det negativa ta plats. Jag är så mkt mer tacksam över mig själv nu än tidigare. Jag är bra som jag är här och nu och jag behöver inte bevisa det för någon för att känna tacksamheten inom mig själv räcker gott o väl! Tack igen Christine”  – Anu 

🤗

“Jaa,, wow vicken härlig resa!!!
Vicken härlig energi och det är så svårt att klä i ord,,, när jag delat och läst andras delningar och den växtkraft som skett inuti,,,
Jag har fått så mycke kärlek i hjärtat♥️
Att hitta ett sätt där man kan fylla sej själv med kärlek som man kan dela med sej.
När man rusar runt å försöker vara tillags och hjälpa andra få sina behov tillfredsställda blir man ju bara trött och ledsen ,,, tagen för givet och många gånger utnyttjad.
Jag kan ta plats,,, Jag kan säja ifrån,,,, Jag kan även va ett stöd,,,, och jag är så glad ♥️
JätteTack Christine Lehtinen och JätteTack alla för allt utbyte♥️
Kramar till er alla”♥️- Cathrine

“Idag är jag så tacksam för att jag valde att gå med i den här gruppen! Tack Christine Lehtinen och alla andra i den här gruppen Jag har fått så mycket stöttning och omtanke
Har verkligen lärt mig mycket om mig själv och utmanat mig själv att ta plats, något som jag sällan gör men något som jag vågat göra både här och det har spillt över en del IRL i mitt vanliga liv. Jag har skrivit i denna grupp nästan varje dag ( skulle nog inte hänt för 23 dar sen) Jag har även läst och fått ta del av flera andras tacksamheter och blivit så glad och fått sån energi
Denna övning har fått mig att inse att trots jobbiga dagar finns det mycket i mitt liv att vara tacksam för. Jag känner mig värdefull och stolt över mig själv. Klappar mig själv på axeln och kommer att fortsätta med den här övningen i minst 23 dagar till
All kärlek till er”- Therese 

Är du redo? Jag är redo! Nu kör vi!

4 thoughts on “Den första advent åker granen in hos oss!

  1. Vet du vad finis, jag hoppar med i kursen, hur gör jag?
    123 kronor är ju inte mycket, so why not ❤
    Vår gran har vi haft i över 10 år, jag är som dig, har inget behov av en ny gran. Alla köper vitt osv, men jag är så nöjd med vår gröna där alla barnens pynt syns så bra ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *