Att möta förändring på olika sätt.

Jag jobbar min sista vecka på heltid innan jag går tillbaka till 70% (vad jag vet i skrivande stund). Allt kan hända har jag märkt på sistone. För fyra månader sen jobbade jag 50% som skolassistent och 12,5% som fritidspedagog. Ville jobba mer men sa aldrig det högt. Tänk om jag skulle ångra mig….

En dag i november fick min kollega ett samtal om att en annan verksamhet behövde hennes hjälp men då sa hon att hon inte hade utrymme i sin tjänst men att hennes kollega (jag) säkert kunde bistå. Sagt och gjort, 5% lades på min tjänst på skolan. Kul att lära mig nya arbetsuppgifter!

Typ en vecka senare blev en elevassistent plötsligt sjukskriven och då sa jag utan att tänka efter särskilt mycket; Jag vill gärna hjälpa till! Min tjänst ökade plötsligt från 55% till 90% plus att jag jobbade kvar på fritidsgården.

Mina fem procent i en annan verksamhet växte sig snabbt till 20% som jag nu har påbörjat och stormtrivs med. Älskar att lära mig nya saker och system. En chef till att förhålla mig till som är superhärlig! Hon är rak och tydlig med en varm hand.

Jag stormtrivdes med att gå in som elevassistent och lära mig verksamheten från en annan synvinkel. Det skapar mer förståelse och jag har lättare för att förstå helheten. Älskar att människor känner sig sedda. Det spelar ingen roll vem man är och vilken roll man har. Alla är lika viktiga och värda att känna sig värdefulla. Det är viktigt för mig.

När hon senare kom tillbaka till jobbet så behövdes det en bibliotekarie för ingen ny ersättare hade blivit tillsatt. Så den tjänsten ska jag och en kollega försöka hålla flytande tills det kommer en ny. Spännande tider!

Hur förhåller du dig förändringar?

Kommentera gärna i bloggen! Det gör mig så glad!

Gillar du det jag skriver? Dela gärna inlägget. Det gör mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris? I mars öppnar jag upp för nya coachsessioner. Under den senaste sessionen jag hade med en underbar kvinna tappade vi tid och rum. 30 minuter blev plötsligt 70 minuter. Superhärligt!

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Nästa omgång kommer att starta den 8 april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *