90% av de tankar du har idag är upprepningar av gamla tankar.

Jag älskar att tänka. Ställer ofta frågor till mig själv. Min man brukar titta lite konstigt på mig när jag sitter och stirrar in i väggen… 🙂 Testa, det är kul! Det är ett sätt att lära känna sig själv. Här är en djup fråga till dig… När svaret har kommit till dig så är jag säker på att nya reflektioner dyker upp.

När känner du dig mest kraftfull och jordad?

(Var befinner du dig? Vad har du på dig? Vem är med dig?)

I flera år var jag inte medveten om att jag kunde välja de saker jag tänkte på, att jag kunde skifta mitt fokus i rätt riktning. Idag vet jag att det är otroligt viktigt att vara medveten om vad jag säger till mig själv. Jag vill fylla mitt inre med kärlek istället för negativa tankar. De negativa tankarna får fortfarande ett utrymme att finnas. Jag lyfter upp dem till ytan och löser upp knutarna. Sen kan jag omvandla de till en lärdom, en gåva. Här är några saker jag har lärt mig hittills:


• Dina tankar formar ditt liv. Vilka tankar har du? Bli medveten och släpp taget om alla “mindmonkeys”.

• 90% av de tankar du har idag är upprepningar av gamla tankar. Det innebär att du kommer att få samma resultat varje dag. Inte så najs!

• Du behöver aktivt välja vad du tänker. Att tänka på vad du tänker på. Skriv ner varje negativ tanke och titta på den. Är det sant? Nej, vad är sanningen egentligen?

• Du kan inte tänka på glädje och oroa dig samtidigt. Du får välja. Att oroa dig för vad du inte vill, kommer aldrig att ge dig det du vill ha.

• Slutligen, du kan alltså inte tänka på en sak och uppleva något annat. Det blir kortslutning i hjärnan. Varje tanke är ett frö. Välj varje frö med omsorg.

Utmaning:
• Ta dig tid och tänka på vad du tänker på. Titta på ditt liv utifrån vad dina tankar visar.
• Identifiera en sak du vill förbättra i ditt liv och fokusera på att ändra hur du tänker på det.

Kram Christine

-Kreativitetscoach

2 thoughts on “90% av de tankar du har idag är upprepningar av gamla tankar.

  1. Så himla bra! Behövde verkligen det här idag. Är en högkänslig person som ständigt hamnar i tankefällor….ska försöka ta till mig dina tips.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *