Berömmelse är inte detsamma som framgång.

Många kreativa själar längtar efter berömmelse. Den kan se ut på olika sätt. En del vill stå på scen, en del vill sitta och skriva autografer i sin nyutgivna bok och en del vill stå på marknad och se kunderna tråna efter kreationerna. Bara för att den ännu inte kommit innebär det inte att den inte kommer att göra det.

Vi vet innerst inne att berömmelse inte är samma sak som framgång. Det är viktigt att ha inte låta den ta överhanden. Med det menar jag att inte låta andra människors tyckande om dig och ditt kreativa uttryck bli viktigare än uttrycket i sig. Du vet att du är grym på det du gör! När berömmelsen tar över blir det ett ständigt jagande efter den och du är aldrig nöjd.

Vad det egentligen handlar om är att du vill bli beundrad av dig själv, älskad och förstådd av dig själv. Även när berömmelsen försvinner så ska glädjen för kreativiteten finnas kvar. Har du en dikt inom dig så ska du skriva den utan att tänka på om den blir publicerad och erkänd. Det är handlingen som ska kännas glädjefull och inspirerade, inte vad andra kommer att tycka om dig.

Alla människor gillar att få beröm! Det är inte alltid vi får det men vi fortsätter ändå. Beröm är bara “icing on the cake”. Det räcker att få kakan, eller hur? Den är supergod som den är redan!

Fokuserar du på att få beröm så kommer du alltid att känna brist.

Egentligen är vi rädda för att inte bli älskade utan berömmelse. Någonstans inom oss bor en rädsla att för att få vara framgångsrik så behöver man ha berömmelse. Försök att släpp taget om den. När du får en släng av berömmelseviruset ska du ta fram papper och penna och skriv, rita eller vad som passar dig. Plocka fram en canvasduk och alla dina färger. Go crazy! Ägna dig åt kreativ lek. Känn glädjen. Glädjen av att skapa utan någon att betrakta och bedöma. Att skapa från glädje läker allt!

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *