7 tips för att omfamna din kreativitet!

Det finns inget rätt eller fel sätt att leva ett kreativt liv. Det finns mycket att lära sig på vägen oavsett vilken typ av kreativitet man vill ha i sitt liv. Jag gör plats för den varje dag på olika sätt och tänkte jag att jag skulle dela med mig av 7 tips om hur jag har använt kreativiteten utan att tidigare varit medveten om de alla.

Jag hoppas och önskar att mina tips kommer att hjälpa dig i vilken form det än må vara. Jag längtar efter att alla ska få tillgång till sina instängda drömmar och kan leva ett mer kreativt liv på ett eller annat sätt. Kanske får du idéer om att börja måla eller ett hantverksprojekt? Kanske du startar en egen blogg? Min blogg ger mig utlopp för mycket kreativitet i mitt liv. Berätta gärna mer för mig! Jag vill så gärna höra dina tankar!

7 tips för att omfamna din kreativitet!

1. Du är redan kreativ (men läs vidare…).
Alla är kreativa. Det kan ingen förneka. Det är bara att titta på barn när de är uppslukade av livet. Vi är födda kreativa varelser och vi kan inte överleva utan det. När vi blir äldre är det så lätt att vi tappar kontakten med den på grund av rädsla eller glömska om hur vi ska omfamna den i våra liv. Det är supertråkigt men du kan hitta din väg tillbaka om du vill, jag lovar! Jag gjorde det och jag känner tacksamhet varje dag. Jag skriver min blogg i hopp om att vägleda dig för att leva ett mer kreativt liv på ditt unika sätt.

2. Livet är för kort för att inte omfamna din passion.
Så om du vill måla, måla! Vill du skriva, skriv! Sätt inte för höga krav på dig själv men ta din kreativitet på allvar. Bara börja bara gör något och se om du gillar det. Det kommer säkert inte att vara ett mästerverk första gången men vem bryr sig?

3. Var stolt över vad du skapar och förminska det aldrig.
Kreativitet är en gåva som du ska vara stolt över. Om du tycker att det inte är “tillräckligt bra”, börja om. Visa din kreatör omtanke och ge den tålamod. Snälla. Du blir inte lycklig av att dissa dig själv. Omfamna ditt unika, kreativa själv! Det kan vara svårt i början, so be gentle.

4. Ha alltid en anteckningsbok tillgänglig.
Att ha en anteckningsbok eller skissbok till hands är ett kreativt måste. Du vet aldrig när andan faller på!

5. Använd dina anteckningsböcker.
Jag har tappat räkningen på hur många anteckningsböcker jag har fyllt med tankar, egenkomponerade recept och krumelurer. Det finns inget mer deprimerande än en vacker anteckningsbok med en vacker framsida som samlar damm och längtar efter att bli använd.

6. Skriv ner dina idéer.
Ibland kan det kännas skrämmande att skriva ner sina stora idéer men gör det ändå. Sortera dina stora och små idéer och projekt i olika listor. Då kan du släppa dem för du vet att de är nerskrivna. Gå tillbaka och uppdatera dem ofta. Ta action på dina idéer dagligen. Det kan vara små steg men det viktiga är att göra något.

7. Ha en anteckningsbok för allt.
Det finns oändliga möjligheter och användningsområden för anteckningsböcker. Om du inte har förstått det än så älskar jag dem! Jag har dem till massa olika områden för att sortera mina idéer. Jag är en riktig idéspruta och för att kunna plocka upp tråden är detta ett utmärkt verktyg för mig.

}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december. Kommentera med “23 dagar” i bloggen om du vill få en kärleksfull påminnelse innan jag kör igång.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu mer än 1800 medlemmar!! Magiskt!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

Tusen tack för att du läser mina tankar. Tack för att du är här. Kom nu ihåg att kommentera! Något! Inspirera mig! Ha en magisk kväll! {eller morgon om du läser detta då}

Kreativa Kramar Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *