I tisdags gjorde jag en god soppa. Jag brukar göra en ganska stor sats så jag kan värma den dagen efter. Så det gjorde jag….. Sedan körde jag och min man iväg och skulle storhandla medans vår yngsta son tränade hockey. Jag lät grytan stå kvar på spisen för att svalna. Tror du att jag kom ihåg att sätta in den i kylen? Självklart inte!!!! Grrrr
Currydoftande pumpa och palsternacksoppa
2 msk olja
1 vitlöksklyfta, krossad
1 scharlottenlök, hackad
½ gul lök, hackad
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
2 krm mald ingefära
1-2 msk curry
1 msk röd currypasta
3 palsternackor
½ butternut pumpa
1 msk lantbuljong
saft från ½-1 citron
1 frp kokosmjölk
salt och peppar
Färsk koriander
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt löken och fräs under omrörning i några minuter. Tillsätt kryddorna och fräs med en liten stund. Lägg sedan i hackad palsternacka och pumpa. Häll över buljong och kokosmjölken. Sjud soppan i tjugo minuter. Tillsätt citronsaft, salt och peppar mot slutet. Vill du mixa den slät eller behålla med bitar är helt upp till dig! Jag ville behålla bitarna denna gången. 🙂 Lägg lite färsk koriander på toppen. Det blir en smakfest för kroppen! Ät och njut….
Pussinuss
Både låter och ser jättegott ut
Tack, det var det!! Synd att jag glömde grytan på spisen bara…. 🙁