Idag blev det halvfabrikat med pepparrotssås!

Idag började jag jobba klockan sju istället för åtta. Hej och hå!! Jag trodde det skulle vara jobbigare att komma upp en timme tidigare. Jag som är glad för att snooza och ligga kvar alldeles för länge…. Zzzzz

Det kändes inte jobbigare att komma upp, nästan bättre! Om jag bara kunde komma ihåg den känslan! Det är bara den lilla knölen att ta sig ur sängen sen är det inga problem!!

Jag har hittat en så god vegansk schnitzel i kyldisken på Willys (finns självklart på fler ställen). Till den gjorde jag en pepparrotssås av havregrädde. Jag tror inte att Jocke (min man) märkte någon större skillnad. (y)  

 

 

 

Pepparrotssås

5 dl havregrädde

2-3 msk pepparrot i tub

1 msk johnnys senap

örtsalt, peppar

smör och mjöl att reda såsen med


Smält smör och häll i mjöl. Rör runt till en tjock smet. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med örtsalt och peppar. Du kan hoppa över senapen men jag tycker det är så gott!!

Ibland glömmer jag att servera något grönt till middagen. Då och då blir det för mycket att hålla ordning på. En middag till mig och en till resten av familjen… idag blev det enkel sallad med vinägrett. Vi pratade om hur tråkiga sallader kan vara när man köper de på olika ställen på jobbet tidigare idag. Det är enkelt att piffa till och få lite mer smak på den!

 

Vinägrett

2 msk olivolja

1 msk risvinäger

0.75 msk tamari

0.5 msk lönnsirap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *