Jag äter ingenting med ögon!

Igår kväll bjöd kommunen in tonårsföräldrar i byn på mat och informerade om alkohol, droger och tobak. Jag fanns på plats för fritidsgården. Det blev riktigt trevligt. God mat och nya kontakter! Vilken fin sportstuga vi har i vår lilla by!! Supermysig! Det blev mycket skratt i köket.. Hihi 🙂

Det blir ju alltid lite frågor när jag berättar att jag inte äter något med ögon. Fråga nummer ett är nästan alltid; Hur får du i dig tillräckligt protein? Den följs av; Vad äter du egentligen? och till sist; Blir du mätt?

Protein finns överallt! Det är inte bara i animalier som det finns. Det verkar vara många som tror det! Sedan finns det otroligt många goda köttsubstitut nuförtiden!! Min absoluta favorit är tzay. Supergott och kryddstarkt!!

Jag äter massa god mat! Det finns en helt ny värld av mat om man bara är öppen för nya smaker! Jag tycker det är viktigt att det är gott annars är det svårt att äta samma sak igen. Jag testar gärna nytt men det behöver bli lyckat för att jag ska göra om det.

Blir jag mätt? Jag har aldrig varit stor i maten… Äter långsamt gör jag också. En mycket god vän sa till mig att eftersom mat inte är så betydelsefullt för mig så kan jag “stå ut” att inte äta kött. Nej, så är det inte. Jag kan inte stå ut med något! Jag har hittat nya och goda smaker. Jag har hittat ett sätt att njuta av mat utan att döda ett djur för att få det. Det är verkligen win-win för mig!!

Jag svängde ihop något enkelt till middag idag. Jag gillar när det är enkelt…. Och med enkelt så är det verkligen enkelt!!

Masserad broccoli

1 broccoli

3 stjälkar svartkål

½ spetspaprika

1 msk olja (jag hade olivolja)

saft från 1/4 apelsin (resten kan du smaksätta ditt vatten med)

salt och peppar


lägg allt i en bunke utom paprikan och massera en stund. Lägg sedan i paprikan. Ät och njut!! Mumsfillibabba!!

Imorgon är det redan fredag och då kommer #fredagsfrågan. Jag längtar!! Nyfiken??

 

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *