Ett enkelt, snabbt och dessutom nyttigt recept!!

De flesta vill ge bra mat till sin kropp! Många har inte tid att tillaga den nyttiga maten. Det är så mycket annat som upptar vår uppmärksamhet! Det blir mer komplicerat när vi ska tänka i nya banor. Inget konstigt alls med det!! För mig passar det att hålla det enkelt och att någon gång lägga mer tid på matlagningen. Det blir när jag känner för det och ibland går det lång tid mellan varven….

Många gånger när man ska börja på något nytt så är det så mycket nya råvaror som ska köpas in och det blir så dyrt! Jag tror att många redan där ger upp. Jag hade en affärsidé om ett “startpaket” med nya råvaror i prova på förpackningar. Det är ju inte alla smaker som passar alla. Sedan hade jag även en idé om ett paket med allt som behövs för att göra en rawfoodmiddag. Då slipper man att sätta undan i skafferiet för att man inte vet vad mer man kan göra med det. Kanske jag tar upp dessa idéer igen. Vem vet!!

Här kommer ett enkelt,  gott och nyttigt recept!

 

 

 

 

– Köp hem en låda ostronskivling. Jättegod svamp som ger en “köttig” textur. Hacka i centimetertjocka bitar. Stek på medeltemperatur med salt och peppar och olja i ca tio minuter (eller en kvart kanske till och med).

– Ta fram två palsternackor ur kylen. Skala dem och riv dem grovt.

– Riv två kvistar grönkål i lagom stora bitar. Lägg dem i en bunke och massera lätt med lite olja och bergssalt (innehåller mineraler vilket vanligt bordssalt inte gör). Har du citron hemma så häll även i lite citronsaft. Blanda samman med palsternackorna.

– Lägg upp på tallriken och fyll på med valfria grönsaker.

– Ät och njut!!

 

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *