Legobitar i en vegansk stifado!

Igår var det 1-års kalas för min brorson Anton. Tänk att ett år har gått så fort! Helt galet! Han verkade bli mycket nöjd med sina presenter. 🙂

Eftersom jag äter som jag gör så erbjöd jag mig att ta med egen mat. Dottern äter vegetariskt hemma nuförtiden också så jag gjorde en vegansk stifado till oss. Blev lite osäker på hur länge jag kunde koka grytan och ändå ha bra konsistens på vegobitarna. Jag googlade och hittade ett annat recept som hade en koktid på 1½ timme så då litade jag på det!

Jag har aldrig ätit detta men jösses vad gott!! Kryddorna tillsammans blev en riktig smakfest! Jag kommer definitivt att göra om denna rätten! När de andra på kalaset undrade vad jag hade istället för kött så tyckte de att jag sa “legobitar”… Det hade varit ganska svårtuggat!! Hahaha 🙂

 

 

Vegansk Stifado 2 port.

1 påse anammas vegobitar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

300 g passerade tomater

2 tomater

1 msk grönsaksbuljong

½ tsk farinsocker

1 msk rödvinsvinäger

1½ tsk oregano

2 lagerblad

1 kanelstång (liten)

½ krm mald nejlika


Skala lökarna och skär den gula i bitar och finhacka den vita.

Bryn vegobitarna i olja, tillsätt löken och låt de steka med en stund.

Lägg över i en gryta och häll i passerade tomater, hackade tomater och resten av ingredienserna.

Koka upp och låt grytan puttra 1- 1½ timme.

Servera med kokt potatis och grönsallad.

 

 

 

 

 

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *