Basilikapuckar med smaksatt spagetti!

Fy attan vad kallt det blev igen! Veckan som gått har ju varit hur fin som helst med sol och värme. Så kom helgen och kylan… Usch och fy!! Det var inte vad jag hade tänkt mig. Jag ville ju ligga och lata mig på altanen… Istället fick jag lata mig på soffan. Det funkade det också. Hihi!

Idag körde jag och köpte blommor med min mamma. Det finns ett superfint ställe inte långt från mig som säljer finfina blommor till mycket bra priser! Varje år köper jag rosa eller lila pelargonier men idag köpte jag röda! Det kändes jättekonstigt. Min favoritfärg är lila. Mamma tyckte jag skulle testa nåt nytt så det gjorde jag! Det blir säkert jättefint!

Jag har bestämt att vi ska ha minst en dag i veckan vegetariskt! Det började idag. Alla åt och tyckte det var ok. Det räcker för mig och känns jättebra! Varför har jag inte infört detta tidigare? Bra fråga… 🙂

 

Basilikapuckar från Anamma har vi ätit tidigare allihopa och jag ville testa nåt nytt att ha till. Jag hittade tomatris på när jag googlade men Evelina (dottern) tycker inte alls om det så jag testade att göra något liknande med spagetti istället. Till det hade vi lite broccoli och gurka. Gurka är alltid gott!!

 

 

Tomatröra

4 tomater

1-2 msk tomatpuré

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

½ msk agave (eller honung, ej veganskt)

1 dl havregrädde

basilika och oregano

salt och peppar


 

Hacka löken. Stek den mjuk några minuter i olja.

Mixa tomaterna till flytande form. Det går lika bra med krossade tomater men det hade jag inte hemma.

Häll alla ingredienser i en gryta och låt småputtra medan pastan kokar.

Blanda pasta med tomatröran och det är klart för servering!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *