Fräsch sommarsallad och underbar potatissallad!

Vilken vecka det har varit! Jag har legat precis på ytan och kippat efter andan… Mitt huvud har gått på helvarv och nu känner jag mig lugnare igen. Jag har inte ens haft något att skriva om här. All energi har gått till annat. När man som jag jobbar i skolans värld så är det mycket som ska hinnas med innan skolavslutning. Även om jag bara jobbar 50% över sommaren så har det inte funnits någon återhämtning… Nu har jag bara tre dagar kvar innan semester och det ska bli skönt med ledighet… 🙂

 

Igår hade vi kalas för min 17-åriga son. Helt galet vad tiden springer iväg! Han är en underbar kille och jag är tacksam för att han valde mig som mamma.

Som vanligt firade vi med att bjuda hem släkt på kalas. Vi grillade och vädret var precis lagom varmt. Jag brukar ha koll på vad vi ska bjuda på (med vissa ändringar i sista sekunden! Hihi) men inte denna gången. Jag tänkte att vi skulle grilla spett men det tyckte mannen min inte var nån god idé. Spett till 17 personer? Nej, tack! Vi vegetarianer fick spett däremot… 🙂

Kvällen innan var vi på studentfirande för min mans kusin och där bjöds det på en underbar potatissallad som jag var tvungen att testa! Det blev riktigt lyckat!! Resterna som blev över stekte vi ikväll med lite extra salt och peppar. Så jag kan intyga att denna är lika god kall som varm!

 

 

Potatissallad med örter

2 kg nypotatis

1 knippe dill

1 knippe persilja

1 knippe gräslök

1 dl rapsolja

1 dl vit balsamvinäger

2 msk honung (eller agave)

½ rödlök

salt och peppar


Koka potatisen och skär i stora bitar. Sätt in i kylen för att svalna.

Hacka de färska kryddorna och rödlöken.

Häll över oljan och vinägern.

Sist ringlar du i honungen.

Blanda med potatisen. Låt stå någon timme för mer smak!

 

 

Sommarsallad med melon och jordgubbar

 

1 påse bladpenat

1 romansallad

5 kvistar svartkål

1 lime

1 frp coctailtomater

1 påse sockerärtor

1 melon av valfri sort

10-15 jordgubbar


Börja med att skölja allt.

Hacka svartkålen och massera in saft från lime.

Börja med att lägga bladspenat i en skål. Lägg sedan den hackade romansalladen över.

Hacka sockerärtor och halvera tomaterna. Blanda i.

Gröp ur melonen med en sked och gör lagom stora bitar.

Dela jordgubbarna i mindre bitar.

Häll gärna i hackade, salta cashewnötter. Det blir en god crunch till salladen men det glömde jag tyvärr… Jag hade köpt men kom inte på att jag glömt förrän vi hade börjat äta… Hmmm 🙂

 

 

Evelina med kusinen Ayla. <3

 

 

Dessa vackra pioner! Jag tog in den men tog snabbt ut den igen. Myrorna älskar ju pioner!!

 

Jag hoppas att du haft en underbar helg med massor av kärlek! <3

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *