11 veganska pålägg till mackan!

När man slutar äta mat från djurriket så blir man plötsligt medveten om hur mycket som produceras av djur på något sätt! Det var ett stort bekymmer för mig i början när jag drog mig mer och mer åt det veganska hållet. Det är så lätt för en “vanlig” att handla pålägg i affären. Fler och fler livsmedelsbutiker har dock fått upp ögonen för att veganska alternativ faktiskt säljer bra! Tummen upp för det!!

1. Vegansk ost. Det finns både som är baserad på soja eller kokosolja och med olika smaker.

image

2. “På mackan”. Det är en mjukost från oatly. Den är supergod med lite tomat och trocomare på! Finns även med smak som är så god på kex! Mumsfillibabba!!
3. Tångkaviar. Dock lite för rökig för min smak.

4. Jordnötssmör, mandelsmör eller cashewsmör.

5. Skivad banan och curry.
6. Vegansk korv gjord av seitan. (inte glutenfri). Finns från Vegusto och Astrid & aporna.
7. Krämig röra som går att variera på många sätt. Recept på en curryvariant hittar du här.
8. Sandwishspread finns det många goda! Rödbeta/pepparrot, tomat/örter finns från Urtekram. Eget recept hittar du här.

9. Bönpasta med saltgurka. Påminner om leverpastej fast utan kött. I like!

10. Avokado och örtsalt.

11. Marmelad eller sylt.

Vilka pålägg är dina favoriter? Tipsa mig gärna i kommentarerna.

Kram Christine

10 thoughts on “11 veganska pålägg till mackan!

  1. Vegansk majonnäs finns ju också i olika varianter. Supergott på mackan (helt inte en alltför rinnig variant då) med skivad tomat och lite örtsalt/salt/svartpeppar på :).

  2. Känner samma. Men jordnötssmör (eller nåt annat nöt-smör) m skivat äpple & kanel är så mmmm…. Upptäckte tidigt pastejkökets vegetariska pastej. Är dock osäker på om den är vegansk. ? Måste googla. Men Mattias tips här ovan lät ju riktigt gott! ?

    Ha de fint!

  3. Tack för bra tips. Vi försöker alltid hitta inspiration till nya pålägg då ost är en klimatbov men det är inte lätt. Hårdost är för gott för att avstå. Men 2021 ska vi iaf försöka.

    1. Jag har inte heller lyckats att hitta en ost som kan mätas vid en “vanlig” men jag kommer inte att ge upp 🙂 Har testat att göra egen också och det gick inte så bra…. Den godaste jag testat har nog varit Sheese “Greek style”

      1. Håller med, ost verkar helt hopplöst. Jag “blev vegan” i oktober 2021 och har väl redan gott igenom hela världens sortiment på veganostar 🙂 Det är det enda jag saknar riktigt från när jag var “allätare”, det bästa jag vet är kex, oliver, mögelost och rött vin… Har redan fuskat två ggr på grund av det… 🙁

        Men jag brukar äta veganska burgare ibland och då brukar jag lägga på en oddly good vegancheddar. Det fungerar OK, blir nära upplevelse med ost på burgare. Men det är enda gången jag fått veganost att fungera ens OK. Trixet är att lägga den direkt i stekpannan och precis när den börjar “bubbla” upp sig skopa upp den och lägga den på burgaren, men har ett fönster på kanske 3 sekunder för att det skall bli bra, och man måste öva på “snitsen” för annars får man en gegghög istället 🙂

  4. Jag har varit vegan i femtio år! Då fanns inte mycket av något men jag avskydde kött så jag var glad ändå. Idag finns ju hur mycket som helst och det är fantastiskt!
    Ett pålägg som jag använder mycket är Tahini, Det finns både med och utan salt,
    Det är ju gjort på sesamfrön och man kan ta tomat eller gurka på

Lämna ett svar till Mattias Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *