När vi förvandlar någon till något…

Den generella tanken om att äta kött är:

– Normalt

– Naturligt

– Nödvändigt

Mitt hjärta brister över att så många djur som måste sätta livet till för att vi ska äta. Vi behöver inte kött för att överleva. Det finns så mycket gott att äta som kommer från växtriket. Fler och fler produkter kommer i ett ständigt flöde till butiker. Superkul att intresset ökat så mycket! Det handlar om att ändra mindset. I början kan det vara svårt! Jag vet. Det är ett nytt sätt att laga mat på.

 

Man tror att bara veganer och vegetarianer följer en tro men det är även ett aktivt val att äta kött. Att vara köttätare är något som tas för givet. Så är det bara. Att välja bort anses av många som onödigt och ett ständigt ifrågasättande till var man får i sig tillräckligt med protein. Blir vi verkligen mätta? Saknar vi inte kött? Det går inte att gå tillbaka när jag vet det jag vet om köttindustrin. Nej, jag saknar inte kött det minsta.

Kött kan inte tillverkas utan våld. Det finns inget gulligt sätt att ta livet av ett djur för att det ska bli mat. Ett medium sa till mig en gång att jag ska vara “de tystas” röst. Djuren kan inte säga eller göra något för att förändra. Jag vill höja medvetenheten för alla dessa djur. De har inte valt att bli din föda. De är intelligenta djur som är fullt medvetna om vad vi gör med dem.

Jag är själv långt ifrån militant vegan. Jag äter som jag vill. Vill jag äta en ostmacka så gör jag det. Det finns mycket annat att lägga energi på. För att vardagen ska fungera när jag äter på restaurang och borta från hemmet över huvud taget så får jag säkert i mig både det ena och det andra. Det är helt ok så länge jag gör det som känns bra för mig. Det är bara dumt att skapa en massa pekpinnar och skam över det vi äter. Det finns så mycket av det redan för massor av människor. Jag är medveten och gör mina val. Gör du det också.

 

Det finns en gåva med vår smärta.

Vår smärta är en spegel av hur vi uppfattar mänskligheten.

 

Christine

-Coach och idékreatör

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *