Vilken är din personliga inre färg?

För någon vecka sen hittade jag en intressant bok som väckte min nyfikenhet. “Din personliga inre färg” som är skriven av Theresa Blomqvist. All info om färgerna kommer från denna bok med en del utrymme för intuitiv tolkning. Berätta gärna om det känns klockrent för dig.

Vi har sju färgglada rum som befinner sig längs med ryggraden och de snurrar i cirklar. De energicentra har alla sin unika uppgift och är beroende av varandra för att fungera med fulländad effekt. Vår kropp påverkas av hur denna kommunikation fungerar.

För att räkna ut sin personlig inre färg adderar man ihop sina siffror i sitt födelsedagsdatum tills man får en summa. Den summan adderar man tills man får ett ental.

Tex 1+9+5+6+1+1+2+1=26=2+6=8

Energi 1 RÖD

Du är en dynamisk person och en naturlig ledare. Du är ofta ensam om att fatta beslut och känner dig därför lite ensam och kanske missförstådd ibland. Det beror på att du är den förste visa vägen för andra människor och du har ingen att rådfråga. Men hjälp av din intuition och att vända blicken inåt och lyssna ger det dig den support som du behöver.

Du är vägvisaren, ledaren och beskyddaren. Innerst inne är du en självklar person och tar för dig i livet. Du är inte rädd för att vara först. Du har alltid nya mål i sikte och en självklar vilja att klara av svåra uppgifter så att du kan bekräfta för dig själv att det du gör är bra för dig och för andra.

Du är också envis och det är både på gott och ont. Det hårda skalet som omsluter dig kan vara svårt för omgivningen att hantera. Du har svårt för att förstå att andra människor kan uppfatta dig som dominant och krävande. Du är stark när vinden blåser.

Eftersom du är född i den röda färgen så lyser du som en stjärna i din utstrålning och handling. Därför är det bra om du är lite försiktig med att använda den röda färgen vad gäller mat, kläder, inredning osv. Det kan bli för mycket av den energin när du hela tiden vibrerar i den.

Var stolt över den dynamiska energi som du har och lever i.

Energi 2 ORANGE

Du är född till kreativitetens expansion. Skapande och idéer är i ständig räckhåll för dig. Din kropp är frisk och du har mycket energi. Glad, aktiv och lättsam. Det finns inga problem som du inte kan lösa. Du tycker också om att klura ut kreativa lösningar. Du har många bollar i luften och arbetar mycket men se upp för att inte ta på dig mer än du klarar av. Även fast det känns kul. Det finns en risk för utbrändhet. Lagom. Balans.

Du är känslig och sårbar. Osäkerheten inom dig som du inte vill visa för andra gör att du är lite försiktig för att inte ta för mycket plats. Tänk om någon skulle komma på att du inte är den som de trodde. Våga visa den du är.

Omväxling i livet är viktigt för dig för att må bra. Våga sätt de gränser som du behöver. Säg nej till det som inte känns rätt och tacka ja till det som ger dig glädje. Du har helande egenskaper som du nyfiket ska utforska. Tillåt det att se ut på vilket sätt som helst.

Tänk på att du kan bli överstimulerad av den orange färgen. Den energi som du har för lite av kan du använda för att balansera.

Du älskar livet och njuter av en och annan utmaning.

Energi 3 GUL

Att vara född i den gula energin innebär att du är kunskapen och glädjens bärare. Ditt intellekt, noggrannhet och sätt att vara genom den gula färgenergin gör att du är född till lärare.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är glad och spontan i din natur. Du syns och alla ser dig. Kom ihåg att det är du som bestämmer hur du vill bli sedd. Du syns även när du inte vill det. Den gula färgenergin lyser som en sol inom och utanför dig själv. Du kan aldrig gömma dig.

Du är kunnig på många områden och du vill få bekräftelse på det arbete du lägger ner på alla dina projekt. När du inte får det kan du bli sur och besviken. Du kan även bli lite småelak och trampa andra människor på tårna när du inte får den uppmärksamhet som du tycker att du förtjänar.

Var ärlig mot dig själv, använd din intelligens, kunskap, glädje och förmåga att ge dig själv energi. Be om uppskattning för det arbete som du gör. Ta emot beröm när du får den. Förringa den inte.

Din kropp har mycket glädje och motivation till att sprida ännu mera glädje. Det är inte alltid självklart för andra att förstå vad du menar eller att självklart visa den uppskattning. Säg högt vad du behöver. De kanske tror att du redan vet.

Lär din omgivning hur man gör för att få mera uppskattning för det arbete man faktiskt gör och att ta emot den. Berätta hur duktig du är och be om återkoppling. Då får du precis det du behöver.

Lär och lär ut. Du är fantastisk!

Energi 4 GRÖN

Du är född att arbeta för rättvisa, sanning och att hjälpa andra människor. Balans mellan glädje och sorg. Du är en fantastisk lyssnare och rättvisa är otroligt viktigt för dig. Den präglar hela ditt liv. Du engagerar dig i andra människors situationer och det kan finnas en risk att du känner att du inte räcker till. Du glömmer bort dig själv och dina egna behov. Du kan känna att du inte kommer någon vart med ditt liv och det beror på att all din tid går åt till alla andra. Se till att du lever ditt liv också. Se det positiva i allt du gör och njut av det.

Du kan uppfattas som o-charmig och tråkig men du tänker och arbetar metodiskt. Du kan bli förblindad av att vilja hjälpa allt och alla och kan bli utnyttjad av andra människor. Du skapar en lugn och harmonisk plats för andra att luta sig emot.

Du delar med dig av glädje och sorg.

Energi 5 TURKOS

Du är en länk mellan den andliga, kosmiska och den fysiska, jordiska och den känslomässiga energin. Du har förmågan att kommunicera på många olika plan. Det kan vara i sång, text, verbalt eller att skapa något med händerna. Hämta kunskap om de olika uttrycken och koppla samman dem på ditt unika sätt.

Du har lätt för att ta på dig uppgifter som du ångrar. Splittra inte dig. Säg “Låt mig tänka” och se hur det känns i kroppen efter en stund. Du är nyfiken, arbetsam, bra på många olika områden, pratar mycket och lovar mycket. Ditt budskap med världen är kommunikation på ett eller annat sätt. Det kan kännas utmanande att skapa balans mellan det teoretiska och det praktiska.

Den turkosa energin är kopplad till halsens område genom tal, sång, toner och skrift. Du kan även använda kroppens rörelse som uttrycksmedel.

Du har en kreativ och utmanade uppgift att utföra.

Energi 6 INDIGO

Du har en gåva att förutse konsekvens av handlingar.Att se och genomskåda är en självklar del av dig. Du använder dig av din intuition för att fatta viktiga beslut.

Den indigo färgenergin gör dig till en skarpsynt och ekonomisk person. Du ställer höga krav på dig själv och du förväntar dig att andra gör likadant. Vackra människor och vackra saker vill du omge dig med. Vad som kan uppfattas som röra för andra är ett val du gör för att du vill ha det så.

Du bär en stor portion tålamod i dig och du ser saker och ting ur ett klart perspektiv. Att du är ekonomisk innebär inte att du är snål utan att du väljer noga dina föremål och investeringar. Du är lugn och mycket generös på dina villkor. Din röst får andra människor att lyssna på dig.

Använd ditt inre seende som en styrka och möjlighet.

Energi 7 VIOLETT

Ditt syfte på denna jord är att uppnå god kontakt med alla kroppens energipunkter. Saknar du kontakt på något ställe så behöver du fokusera att läka det område i kroppen för att återfå balans.

När du uppnår kontakt med alla dina chakran så får du tillgång till ditt andliga medvetande. Din intuition och känslighet är din starka sida och en stor del av dig. Din drivkraft är ljuset och bakom ljuset finns ännu mera ljus. Du har en längtan hit. Du hanterar inte stress bra och det är inte bra för din hälsa. Du tappar då kontakten med den vackra värld du har inom dig.

Om du behöver göra saker som hämmar din glädje, gör då bara det som krävs och inte mer än så. Du genomskådar andra människors intentioner på ett enkelt sätt och du har lätt för att känna oro eller glädje i luften. Att anpassa dig till en situation är något du gör med lätthet men du mår inte bra av det.

Lev ditt liv i frihet utan rutiner.

Energi 8 ULTRA

Ultra energi är två nollor som är sammankopplade med varandra. Nollan står för helhet. Den övre nollan står för den kvinnliga, intuitiva och passiva energin YIN. Allt börjar med en tanke. Den nedre nollan står för helhet i den manliga och varma energin Yang. Att sätta igång saker. Du utmanas att leva i balans, ge och ta emot, att göra saker och att lyssna och vara lyhörd.

Ditt liv handlar om balans mellan det kvinnliga och det manliga. Låt ditt liv fyllas av det kvinnliga ibland och det manliga ibland. På våren växer det och frodas. På hösten skördas det och man går in i vila.

I färgen ultra finns andra färger i samma frekvens. Silver, grå, purpur, vinröd. I åttans energi har du möjlighet att påverka ditt liv i olika riktningar.

Du har en stark vilja och är oberoende av andra viket gör dig till en fantastisk ledare. Du vill arbeta själv på dina egna villkor. Man kan luta sig mot dig då du är en stadig klippa och låter dig aldrig bli utnyttjad.

Kom ihåg att lyssna till ditt hjärta och dina känslor.

Energi 9 ROSA

Du ska arbeta som visdomens lärare för kärlek och förlåtelse utan några krav. Du är som en ängel på jorden och det kan vara jobbigt då och då. Du kan känna den kärlek som inte finns här på jorden. Det är inte alltid lätt att bli accepterad för den du är. Fortsätt. Du kan säga sanningar rakt upp och ner till människor. Alla är inte redo att höra. Du har en hög medvetenhet och känslighet. Använd den på rätt sätt.

Du är som en solros på en blommande äng. Du har en magisk överblick över alla situationer med ditt sätt att se på saker och ting. Du blir aldrig arg på en mindre blomma som inte har samma förutsättningar eller utsikt som du. Det är du som ska berätta vad du ser och vad du känner. Människor som inte förstår vad du menar kommer att ta till sig informationen på ett eller annat sätt.

Du har unika möjligheter att påverka världen.

KRAM Christine

12 thoughts on “Vilken är din personliga inre färg?

  1. Tack Christine för det här intressanta inlägget!Jag har alltid haft en,nära nog oemotståndlig dragning till den rosa färgen och känt mig “mjuk i hjärtat” när jag haft den omkring mig i kläder och inredning. Särskilt milda toner av färgen. Och här fick jag en sorts bekräftelse… Och jag läser texten och känner igen mig själv så mycket.

  2. Tack fina💖underbar läsning💖 nu ska jag köpa och läsa hela boken❤kändes klockrent då jag är 9, rosa. Kram

  3. Jätteintressant. Jag ser även att mitt färgval av tex kläder har förändrats genom åren. Tänker att det har med personligutveckling och mående att göra. Färgerna påverkar oss helt klart.

  4. Jag landade på sexan, indigo, och måste säga att det känns väldigt hemma när jag läser beskrivningen. Så tack – det här ger mig ännu lite mer råg i ryggen för kommande satsningar ska du veta!

  5. Hihi. jag började med att läsa mitt nummer, testade att lägga ihop mannens siffror och det blev samma… Och jag tyckte att det stämde fint. Sedan läste jag alla de andra med nyfikenhet och hittade saker jag kände igen hos mig själv i alla. Det kanske också är en sanning… att vi är allt… droppen och havet på en och samma gång?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *