Att trampa sin egen stig. 11 sätt att öka ditt självförtroende. #NR3

Förra helgen var jag och min man ute på en långpromenad med vår vovve LilleB. Det är så skönt att komma ut i skogen och jag vet att jag mår bra av det. Ändå gör jag det för sällan. Det är ganska intressant det där…. Vi vet vad vi behöver göra för att må bra men vi gör inte det ändå.

Vi bestämde att vi ska ta en långpromenad varje helg. Sagt och gjort, idag gick vi nästan en halv mil. Det hade kanske inte blivit så långt om vi inte gick lite vilse. Eller jag kände mig egentligen inte vilse men vi gick inte på en stig i skogen utan vi trampade nya stigar som ingen hade gjort tidigare. Jag fick se nya svampar och blev medveten om en rädsla.

Jag är rädd för att möta ett vildsvin, rådjur eller något annat djur jag aldrig träffat på i skogen. Varför är jag det? Jo, för att jag har aldrig råkat ut för det. Samtidigt som jag dras till skogen så skrämmer den mig lite på olika sätt. Innebär det att jag är rädd för att uppleva saker för första gången? Kanske. Ibland. Varför kan jag inte bara ha tillit till att det jag möter är precis det jag behöver just här och nu? Det ska jag träna mer på.

#NR3 Gör något utmanande varje vecka.
 

Om du vill skapa dig ett större självförtroende så är det viktigt att du hela tiden utmanar dig själv. Gör saker som du tidigare aldrig gjort.

För varje ny sak du testar eller utsätter dig för växer ditt självförtroende. Det beror på att din hjärna registrerar vinsterna som ett bevis på att du i princip är fantastisk.

Det är inte lätt att göra något som skrämmer dig. I början. Det kanske kräver otroligt mycket mod till en början. Superjobbigt! Men börja smått. Bryt ner det du vill uppnå i microsteg. Det är ingen annan som dömer dig eller tycker att du är tramsig. Du kommer att känna dig så modig tills det till slut känns naturligt för dig.

Det som också är supermegaviktigt är att komma ihåg alla de saker du tidigare har känt varit jobbiga. Saker som krävt att du klivit ut från din komfortzon. Det är så lätt att glömma bort alla framsteg man redan har gjort. Kom ihåg. Skriv ner. Reflektera varje dag.

KRAM Christine


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *