Visste du om att det finns fördelar med att stanna kvar i sina begränsningar?

Vad konstig den rubriken låter men så är det faktiskt. Hade det inte funnits vinster så hade ju alla skapat sitt drömliv med alla förändringar som krävs för att komma dit, istället för att kliva runt i samma fotspår och vantrivas. Eller hur? Nu är det tyvärr inte så….

Vi är inte uppväxta med kunskapen om att allt är möjligt för oss. Det avfärdade vi som vansinnigt och omöjligt! Vi begränsade vad vi hade framför oss och placerade oss i fack om hur vårt liv skulle se ut. Vi fick hjälp av familj och människor runt omkring oss. Det handlade om att ha en plan i livet och inte om att följa sitt eget flöde. Vi gav näring till tanken av att för att lyckas i livet måste man jobba hårt.

Idag är det kanske mer vanligt att barnen får höra att allt är möjligt och det finns inga gränser. Det kan också ställa till det genom att man inte har en aning om vad man ska välja. Det finns för mycket helt enkelt! Man tror att man måste bli något stort och grandiost. Det är ok att vilja bli en helt vanlig arbetare och samtidigt leva sin dröm. Man gör ändå sitt unika avtryck i världen. Så länge man känner glädje för sitt liv så spelar det inte någon roll vad alla andra tycker och tänker. Det viktigaste är att man själv älskar sitt liv.

Jag tror på att följa det som känns rätt och hur det ser ut spelar ingen roll. Då kommer framgången. Din resa är unik och ska inte jämföras med någon annans.

6 orsaker varför vi stannar kvar i våra begränsningar.

1. Vi är rädda att framgångarna och vinsterna ska ta slut så då låter vi bli att försöka.

2. Vi får hela tiden samma utmaningar, samma situationer och det är bekvämt och tryggt.

3. Vi tycker inte att vi är värda att vara framgångsrika och lyckliga.

4. Vi har en uppfattning av att kreativa människor måste kämpa och vara fattiga.

5. Vi anser att våra möjligheter ska komma från en viss plats.

6. Vår inre bild av hur det ska se ut hämmar framstegen.

Att förändra sitt liv och skapa sitt drömliv är inte gulligt och mysigt. Det kan vara asjobbigt och utmanande. Det innebär att gräva långt ner i mörkret och hitta guldnycklar. Det är skratt, gråt, ångest och glädje i en härlig blandning!

Tillåt flödet att visa sig där det vill, inte där du vill att det ska komma ifrån. Är du redo? Vill du ta klivet in i ditt drömliv? Yey!!

En bra början är att höja kärleken till dig själv. I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och känna tacksamhet för sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december. Kommentera i bloggen med “YES” så berättar jag mer!

Christine

Kreativitetscoach och idékreatör

8 thoughts on “Visste du om att det finns fördelar med att stanna kvar i sina begränsningar?

  1. Precis så är det. Flödet kan också ändra sig under årens gång och även då måste man lyssna för att nå sin potential. Jag har alltid haft en önskan om att bli undersköterska och mitt liv har varit där. Jag har betytt något för människor som varit på väg att lämna jordelivet. Människor som inte har haft samma färdigheter som andra kanske har.
    Nu däremot har mitt flöde ändrat sig och här gäller det att följa med, jag är klar för att skala av mina förklädnader som jag byggt på mig under årens lopp för att stå i min fulla kraft som ljusarbetare och inspiratör. Samtidigt är det läskigt, jag vill ha en bekräftelse att jag är på rätt väg, tillsist sa änglarna i från och jag får inte söka svaret utan bara följa med föödet och energin, att göra det hjärtat drar sig till. Tack för tips till ett blogginlägg haha 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *