Säg “Ja” till enkelhet.

En anledning till att vi säger “ja” trots att hela vårt inre inte vill egentligen är att vi aldrig har fått lära oss att sätta kärleksfulla gränser för oss själva. Vi har lärt oss att vi är en bra människa om vi säger ja och vem vill inte vara en bra människa? Man ska ha en full kalender för då är man älskad och älskvärd. Nej, så är det inte. Behöver du lite pepp så kika in på detta inlägget. Vi tror att om vi är upptagna alla vakna timmar på dygnet så är vi betydelsefulla. Vi fyller kalendern med en massa aktiviteter för att känna oss viktiga.

Men är det inte lika viktigt om inte ännu mer att säga “Ja” till dig själv och vad du vill än till alla andra? Jag säger att det är precis så det är.

“Ja” är ett superkort ord som vi använder alltför frikostigt ibland. Vi kan känna oss skyldiga att säga nej om vi inte har något att “skylla” på. Äntligen har man en ledig dag som man har planerat att göra ingenting på. Kanske läsa en bok eller göra något bara för att det är kul. Så får man frågan om man kan hjälpa till med X eller om man skulle kunna fixa det där. Hur säger man nej med gott samvete? Träning. Träning. Träning.

Det vi behöver göra för att utveckla vårt inre är att stänga av omvärlden. Kliva in i vårt inre. Lyssna. Låta tystnaden infinna sig. Låta tankarna komma och gå. Att göra “ingenting” kan för många ha en negativ klang för att man kan ju inte vara “duktig” och prestera något enbart genom att göra “ingenting”.

  • Börja med att säga nej till enkla saker som inte känns så jobbiga. På så sätt kan du jobba dig fram och göra det lite lättare. Allting är svårt innan det är enkelt.
  • Skriv en lista på hur du vill förenkla ditt liv. Vilka åtaganden kan du släppa med gott samvete? Vilka åtagande vill du kunna släppa med gott samvete? Skriv ner allt.
  • Blunda och vänd blicken inåt. Hur skulle det kännas att leva ditt liv med mer enkelhet? Utan onödiga förpliktelser och åtaganden. Tänk på alla vinster med att skapa denna förändringen.
  • Gör något varje dag för att ta dig hit. Säg nej även fast det skulle kännas okej att säga ja. Bara för att träna.
  • Dela med dig till andra om hur mycket bättre du mår inombords när du säger “ja” till dig själv.

En affirmation att testa för att manifestera detta:

Jag är öppen för att leva ett liv i enkelhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *