3 sätt att ändra negativa tankar.

Tänk om vi hade varit lika bra på att tänka positiva tankar om oss själva som vi är på att upprepa alla negativa tankar. Vilken skillnad det hade gjort för våra liv.

Jag vill dela med mig tre sätt att ändra perspektiv med hjälp av ditt språk och hur du talar till dig själv.

1.När du pratar om dina problem, se till att du uttrycker dig i dåtid istället för i nuet eller i framtiden. “Jag har haft dålig självkänsla” istället för “jag har dålig självkänsla” eller “jag kommer säkert alltid att ha dålig självkänsla”. När man pratar i dåtid så låter man nuet och framtiden få utrymme för nya möjligheter.

2.Sluta upp med att använda ord som generaliserar eller som skapar en negativ upplevelse inom dig. Med det menar jag ord som “aldrig”, “alltid”, “ingen”, “alla människor” osv. Låt mig ge några exempel.

Alla människor är lyckliga utom jag”

“Jag kör alltid vilse och hittar aldrig vägen på egen hand”

Ingen älskar mig”

Att prata till sig själv på detta sättet hämmar kreativiteten och man ser bara alla hinder istället för möjligheterna. Det jag vill väcka till liv i dig är att omformulera ditt språk till dig själv. Bli medveten om vad du säger till dig själv. Istället för att säga; “Vi bråkar alltid” säg “Vi tycker ofta olika”. Det är inget fel med att tänka olika. Det vi behöver är förståelse för att vi är just olika.

3.Undvik att placera dig själv och andra i en box. Vi har alla möjligheter att förändras om vi vill. Vi är inte på något sätt fast i något om vi inte själv vill. Det är vi och våra tankar som får oss att fastna. Genom att fokusera på människors upplevda svagheter så får vi dem att växa istället för att omvandla de till en styrka. Istället för att säga “Jag är en riktig strulpelle” säg “Jag har lätt för att trassla mig in i saker och hitta lösningar på problem”.

Gillar du det jag skriver? Kommentera och berätta för mig. Dela gärna bloggen på sociala medier.

Är du nyfiken på Kreativ visualisering”? Det är en kurs som jag skapat och den drar igång snart {30 april}. Det ska bli så spännande! Läs mer om den här. Vill du vara med? Kommentera i bloggen så sparar jag din mejladress.

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *