50 tips som kan fylla på din kreativitet!

Kreativiteten fyller inte på sig själv. Man vaknar inte varje dag med kreativt flow. Ibland kan man vakna med en eller många fantastika idéer men även då, om man inte skriver ner det eller berättar det för någon, är chansen stor att idéerna försvinner. Så jag tänkte – vad behöver vi för att hjälpa varandra att hålla liv i kreativiteten? Här är vad jag kommit på än så länge …

50 sätt att inspirera kreativitet.

Min lista innehåller allt från saker du behöver, till platser att hänga på och saker du gör. Det finns alltid någonting i vardagen som kan vara en potentiell kreativ idéstartare. Jag är säker på att det finns massor mer så om jag har glömt något, så blir jag glad om du berättar så jag lägger till dina idéer på listan!

SAKER OCH MATERIAL FÖR ATT INSPIRERA TILL  KREATIVITET

Att ha saker omkring sig för att inspirera sin kreativitet är superbra. Ibland faller blicken på något och en gnista till idé kommer till. Hur många av de här grejerna har du redan och kanske till och med i din hand just nu?

1. Sax
2. Tejp
3. Lim
4. Färgpennor
5. Målarfärg
6. Musik
7. Filmer (Netflix)
8. Natur
9. Vänner
10. Böcker
11. Tidningar
12. Pinterest
13. Recept
14. Knappar
15. Kartong
16. Musikinstrument
17. Kamera
18. Penslar
19. Symaskin

– Det finns massor med grejer som väcker kreativiteten till liv. Nästan allt kan inspirera kreativitet om du hittar nya sätt att se på dem. Fundera över hur många olika sätt man kan använda sig av ett gem. Eller ännu bättre, ett gem tillsammans med något annat.

SAKER ATT GÖRA FÖR ATT INSPIRERA TILL  KREATIVITET

Varje händelse i våra liv inspirerar till en potentiellt ny idé. Ju mer vi upplever desto mer idéer och minne kan vi använda oss av när vi försöker komma på nåt nytt. Även de där småsakerna som känns betydelselösa kan man använda sig av på nya sätt. Hur många av följande saker har du gjort eller gör regelbundet?

20. Fönstershoppa
21. Promenera
22. Cykla
23. Yoga
24. Läsa
25. Lyssna på musik
26. Titta på film
27. Njuta i solsken
28. Sitta och titta på folk
29. Stirra på molnen
30. Resa till nya platser
31. Måla
32. Gå på museum, evenemang eller konsert
33. Ha picknick
34. Laga mat
35. Äta något nytt
36. Testa nåt nytt
37. Dagdrömma
38. Vila
39. Ringa en vän

–  Våga testa nya marker. Känns det läskigt så ta små steg. Även de räknas. Fråga frågor när du tar dig framåt. Prova och se hur det känns med nya upplevelser. Du aldrig vet vad som kommer att upptäckas i varje ögonblick.

ORD FÖR ATT INSPIRERA KREATIVITET

Jag tror att vi ibland skapar en bild över vad kreativitet ska vara att vi glömmer bort vad kreativitet verkligen är. Här är några ord du kan använda i din vardag för att tänka nya tankar. Använd orden och se vad du kommer fram till.

40. Färg
41. Melodi
42. Doft
43. Perspektiv
44. Lust
45. Möjlighet
46. Rörelse
47. Tankar
48. Textur
49. Känna
50. Dröm

Hoppas att du fått inspiration av detta och kommentera gärna med dina kreativa tips!

{{}}{{}}{{}} {{}}{{}}{{}} {{}}{{}}{{}} {{}}{{}}{{}}

KREATIVA KRAMAR CHRISTINE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *