Det enda som saknas är lingon!

Det är dag fyra på min senaste utmaning. Jag kommer att under 14 dagar bara äta Raw Food. Något som jag har velat testa i flera år men inte vågat. Trott att det varit svårt och komplicerat. Det är lite bökigt och jag får tänka lite nytt. En hel del går att fixa snabbt och lätt men en del kräver lite planering…

Det är kanske inte alla som vet vad Raw Food innebär så här kommer lite kort info om det.

– Råvarorna som inte är upphettade över 42-47 grader vilket gör att enzymerna bibehålls.

– Den är baserad på frukter, grönsaker, frön, nötter, alger och olika sorters fetter. Man äter också groddar, superfoods, och örter. Inget kött alls.

– Man blötlägger, mixar och torkar för att “laga” sin mat.

Det jag känner saknad över är en vanlig macka med ost! Därför ska jag försöka laborera fram ett gott recept på bröd eller knäcke. Kreativiteten flödar i vågor har jag märkt. Hur är det med dig? Är du kreativ?

Häromdagen fick min äldsta son välja middag eftersom han inte var hemma på sin födelsedag. Han valde sin absoluta favorit som är potatismos, köpeköttbullar och gräddsås. Då gjorde jag fröbollar med blomkålsris till mig och mannen. Jag är så glad att han vill vara delaktig i min utmaning. Det enda som saknades var lingon….

Idag blir det rester…… Vad äter du idag?

Pussinuss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *