Easy peasy frukost

Jag var sugen på något snabbt och lätt imorse! Det är så lätt att bara bre en macka eller knäcke och slänga på lite tomat, gurka och trocomare. Det är nog det snabbaste och enklaste sättet att stilla min hunger. Idag valde jag ett annat snabbt och enkelt recept. Det kändes verkligen som om jag var utomlands. Den söta kokossmaken med kiwi satt fint! 🙂

Vill du byta ut kokosmjölken med annan så går det alldeles utmärkt!! Det finns så många nötmjölker i affären om man nu inte vill göra dem själv…  Chiafrö innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa. De innehåller 18 av de 20 olika aminosyrorna vilket gör dem till en riktigt bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom innehåller chia fibrer av den vattenlösliga sorten som gynnar tarmfunktionen och hjälper till att hålla blodsockret jämnt. Chiafrön är också rika på mineraler som magnesium, kalium och zink. Magnesium tror jag alla har brist på så som alla stressar. Det är en mineral som hjälper oss att slappna av och även muskelavslappnande… Mer om magnesium vid ett annat tillfälle.

Chiapudding med valfri topping

_________________________________

2 msk chiafrö

1 dl kokosmjölk

lite vaniljpulver

1 tsk agave eller honung

1 kiwi

1 msk goji

1 msk pumpafrö

1 msk macademianötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *