Alla känslor är tillåtna

Jag vill att alla känslor ska få lov att finnas. Det finns inga bra eller dåliga. De bara finns.

 

Härom veckan frågade min bästa vän hur det var. Jag svarade inte direkt utan tänkte efter. Så gör jag när jag vet att personen verkligen vill veta hur jag känner mig. De säger det inte bara för att man ska…. Då sa hon; Det är ok att det inte är ok. Hon såg på mig att det inte är helt ok. Precis så är det ju! Alla känslor får plats, inte bara de “positiva”. Att tillåta mig att vara ledsen, nere, förvirrad behöver jag. Jag mår inte bra av att låtsas om att allt är perfekt och glatt.

 

Jag försöker nu tänka mig hur det kan vara att vara överrumplad både på jobbet och hemma. Hur hanterar man det utan att gå sönder? Jag känner mig splittrad på mina tre jobb. Kommer inte alltid ihåg vad jag gjort och inte gjort. Vad jag borde ha gjort. Vad jag ska göra. Kanske många klarar av detta… Inte jag…. 

 

Pussinuss

4 thoughts on “Alla känslor är tillåtna

  1. Det är verkligen en konst i sig att låta alla känslor få finnas och vara som de är. Att inte ytterligare lägga på nya känslor på dem och döma dem. Ibland glömmer man det med?

  2. Jag tycker det är enkelt att tillåta alla känslor, för då går de över snabbare. Det som är mitt problem är lite hur människor runt omkring inte alltid accepterar det. Till exempel om man är utmattad och bara vill va hemma och sova så funkar det inte alltid, om man inte får bli sjukskriven. Jag tycker det ska vara mer tillåtet att inte orka om det är så, och att alla inte fungerar likadant 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *