Jag fick en idé efter att jag gjort mina chokladremmar! Tänk att ha den smeten i en kaka!! Så jag gick loss i köket och hittade på en botten. Mullbär skulle vara i för det är gott och smakar kola…. Mums…. Den blev god till slut!! Liiite för söt för min smak och herrejisses vilken tid i torkugnen…. Jag kommer definitivt att göra om den fast på ett annat sätt som tar mindre tid. Håll till godo!!
Banankaka med frasig botten
Botten
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
2 dl mullbär
½ dl gula linfrö
1 dl vatten
1 krm vaniljpulver
Lägg linfröna i vattnet och låt svälla en halvtimme. Mixa övriga ingredienser och blanda till slut samman med linfröna. Tryck ut i en springform och in i torkugn i ca fem timmar. Ta sedan ut och häll över chokladsmeten som du hittar här. Sedan är det bara att sätta in kakan i torkugnen igen i ca 30 timmar!! Ja, du läste rätt… Jag gjorde den alldeles för tjock så har du mindre lager så förkortas tiden i ugnen helt klart!!