Har du obalans i ditt kroppsliga själscentra?

Jag vill börja med att tacka min underbara svägerska för att hon tänkte på mig när hon klev in på Astrid & aporna härom veckan. Denna kvinna är värd sin vikt i guld och jag är så tacksam att min man har henne till syster. <3 Det finns även dem som tycker att vi är lika. Jag håller med dem!

 

 

Hon har pratat sig varm om tandkrämen hon använder och kör långt för att köpa den när den tar slut. Nu förstår jag henne!!!

Det är ganska många år sedan jag slutade med flourtandkräm. Vet du vilka obalanser flour kan skapa i kroppen? Eftersom flour och klor tar platsen från jod i sköldkörtelproduktionen kan man drabbas av hypotyreos. Över 400 000 svenskar behandlas för denna sjukdom. Det är många!! Vad innebär det då? Jo, det innebär att din sköldkörtel är understimulerad. Sköldkörteln är en del av hormonsystemet i kroppen och det är ett mycket komplicerat system. Blir signalerna fel så kan det bli följdeffekter… Det är intressant att det står att man har jodbrist men om nu flourmolekylerna snor jodmolekylernas plats så har de ingen chans att binda till utan de flyter runt utan någon kompis att koppla ihop sig med.Det behöver inte betyda att du inte får i dig jod. 

Tandkräm är inte vår enda källa till flour! Det är ungefär som att säga att alla måste käka lever för att få i sig järn! Det finns fler källor till flour än tandkräm, var så säker!

Vi hade ju givetvis bättre tandhälsa idag än för 1000 år sedan men vi äter ju även desto mer onyttigare… Då åt man mer för att överleva. Idag äter vi för njutnings skull. 

Det finns även ett samband mellan flourintag och tallkottförkalkning. Flour ackumuleras i tallkottkörteln vilken sägs vara vårt kroppsliga själscentra och det är härifrån som våra tankar till stor del blir till. Flour gör alltså inte bara att sköldkörteln hamnar i obalans, utan även att våra tankar störs. Jag vet inte vad du tycker men jag vill vara i kontakt med min själ. Min kropp behöver min själ. <3

 

Vill du läsa mer rekommenderar jag Zarah Öbergs blogg. Den är full av fakta och det hon inte vet om näringslära är inte värt att veta!

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *